Számítógépek - Okostelefonok

A korábbi híreknek megfelelően megjelent a mobil operációs rendszer első nagyobb frissítése, amely több új funkciót is magával hoz, ez azonban csak az első kör, az év vége előtt érkezik egy újabb update.

Némi késlekedés, majd ezt követően több pletyka és újabb értesülések felbukkanása után elsőként a winrumors oldalán számoltak be a NoDo névre keresztelt frissítés megjelenéséről, amelynek főbb újításait már több alkalommal láthattuk, legalábbis az előzetes listákon. Korábban maguk az OEM-gyártók kérték a halasztást, hogy javítsák a megmaradt hibákat, illetve kiküszöböljék a kompatibilitási gondokat, ezúttal azonban úgy tűnik, hogy nem kell tovább várniuk a telefonok tulajdonosainak.

Elöljáróban érdemes kiemelni, hogy mit is várhatunk az új verziótól. Bekerült végre a Copy & Paste (amely több platform esetében már-már misztikus, hatalmas horderejű változásnak tűnik), javítottak több korábbi hibát, jelentős mértékben javult a különböző alkalmazások, illetve játékok betöltési sebessége, emellett pedig optimalizálták az online szoftverbolt keresőjét, hogy megkönnyítsék az egyes programok felkutatását és kiválasztását. Emellett a Marketplace stabilitása is javult, amely a cég szerint elsősorban az alkalmazások letöltése közben lesz majd észrevehető, javult a WiFi és a kamera kezelése, az MMS üzenetek támogatása, illetve bekerült a Facebook-integráció és általában véve javult a sebesség.


Ahogy azt már korábban is jeleztük, a NoDo kódnéven megismert új verzió csak az első lépést jelenti, a Microsoft további frissítésekkel készül. Ezek közül kiemelkedik majd az Internet Explorer 9 mobil változata, amely egyben a hardveres gyorsítás és a multitaszk (illetve az erre támaszkodó alkalmazások) megjelenését is jelenti, bekerül a Twitter-integráció a People Hub keretein belül, valamint a felhőn keresztül kezelt Office dokumentumok támogatása, várhatóan a SkyDrive szolgáltatás által, Live ID azonosítók felhasználásával.

 

Tovább a teljes cikkhez >>> Elkészült a Windows Phone 7 NoDo (SG.hu)

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: