IKT műhely - IKT az osztályomban

(szó)Játékos nyelvtanulás - Ennél egyszerűbben már lehetetlenA wordsearchmaker-nél egyszerűbb, ám nyelvtanulóknak és nyelveket tanítóknak annál hasznosabb és szórakoztatóbb online eszközt nehezen találni. 
 
Segítségével percek alatt készíthetünk olyan szórejtvényt, amelyet magyar és idegen nyelv tanításhoz, vagy éppen csak kikapcsolódásként, óraközi lazításként használhatunk...
wordsearchmaker használatáért sem regisztrálnunk, sem fizetnünk nem kell, ráadásul olyan egyszerűen használható, hogy egy kis iskolásra is rá lehet bízni a rejtvények készítését.
 
A legjobb az egészben, hogy a magyar ékezeteket is kezeli, így bátran használhatjuk magyar órán is. A feladat mindössze annyi, hogy tetszőleges számú szót írunk be sorra, egymás után a mezőbe, amelyekből aztán a program egy szórejtvény táblát készít. Ha elkészültünk, akkor máris megkapjuk a beágyazási kódot (blogba, iskolai honlapba illeszthető), és megkapjuk szórejtvényünk linkjét is, ahol azt bárhonnan elérhetjük, illetve elküldhetjük pl. házi feladatként is.
 
A szórejtvényt úgy kell megoldani, hogy a feladvány szavakat kell megtalálni a betűtengerben. A szavak lehetnek vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan is. Kijelölni a megtalált szavakat úgy tudjuk, hogy az első betűre kattintás után, a bal egérgomb lenyomása mellett, a szó többi betűje fölött áthúzzuk a kurzort. A megtalált szavakat a program kihúzza a szólistánkból.
 
Íme egy magyar ékezetes minta szórejtvény:
 
Készítsen saját szórejtvényt itt >>>


***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: