IKT műhely - IKT az osztályomban

Konvertálja videóit könnyen és gyorsan, ingyenes programmal

Free Video Converter - A videokonvertálás valahogy örök slágertéma a felhasználók között. Valószínűleg ez az oka, hogy rengeteg ingyenes és fizetős megoldás közül választhatunk. Íme egy remek ingyenes konvertáló...

Bár nekünk Windowson továbbra is a Format Factory a kedvenc videokonvertálónk, néha beleszalad az ember olyan gyöngyszemekbe, amelyeket érdemesnek tart megosztani a nagyközönséggel. Elvégre lehet, hogy valaki éppen egy ilyen programot keres már régóta.
 
freevidconv

A Free Video Converter az Extensions for Windows csomag készítőinek a munkája, és ingyenesen letölthető innen.
A program több szempontból is érdekes. Az egyik, a felület, amely már most alkalmazkodik a Windows 7-ben és az Office 2007-ben megismert szalagos felépítéshez. A három „szalagon” (Home, Edit, Export) gyorsan elérhető minden fontos funkció.

freevidconv

A program másik érdekessége, hogy nemcsak egyetlen klipet konvertálhatunk át másik formátumba, hanem akár több, különféle formátumú klipből (AVI, MP4, MPEG1, MPEG2, QuickTime, WMV stb.) is készíthetünk egy, tetszőleges formátumú videót. Így egy lépésben letudhatjuk a konvertálást és a klipek egy fájlba tömörítését.
Természetesen a klipeket külön is exportálhatjuk, egy lépésben, sőt, arra is van lehetőségünk, hogy kijelöljünk tetszőleges részeket az Edit szalag idősávján, és ennek megfelelően daraboljuk fel a filmünket.

freevidconv

Végül egy rendkívül fontos lehetőség, amiért a program a kezdők kedvence lehet: a kimeneti formátum egyszerű kiválasztása. Bár az Export szalagon babrálhatunk kézzel is a beállítások értékein, a program több dologra is kínál egykattintásos megoldást. Így például optimalizálhatjuk videónkat a YouTube-ra (kis- és nagy felbontású változatra is), weboldalunkra (Flash formátum, akár a szükséges HTML kóddal és lejátszóval együtt), iPodra, iPhone-ra, sőt akár HDTV formátumra is (1080p vagy 720p). Mindezt egyetlen kattintással, a Profile gombon.

 Mindent egybevetve, a Free Video Converter rendkívül praktikus és könnyen használható konvertáló program. Elsősorban azoknak jöhet jól, akik jó minőségben készítenék elő a YouTube-ra a videóikat, vagy mondjuk hordozható lejátszóra konvertálnának ezt-azt.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható  techline.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: