IKT műhely - WEB2.0

Bármilyen hihetetlen, a Twitter fennállása óta nem rendelkezett igazán jó saját keresővel. Kereshetünk ugyan a tweetek között, de semmilyen szűrést nem használhattunk.

Ötéves fennállása alkalmából (március 21-én volt ötéves a csiripelő szolgáltatás) végre úgy tűnik, ők is észrevették, hogy szegény felhasználók nem igazán tudnak keresni a csiripek között.  A „fantasztikus újítást” a hivatalos blog-on is beharangozták. A megújult Twitter-felülethez kapcsolódóan máris kipróbálható az egyelőre még béta, ám már jelenlegi állapotában is jónak tűnő, részletes kereső .

Hogy ezen a linken kívül hogyan érhető el a Twitter oldaláról, arra nem sikerült rájönnünk, írjuk ezt annak a számlájára, hogy még mindig formálódik az új Twitter-felület (a régin keresztül biztos, hogy nem lesz elérhető az advanced search). Persze a dolog még mindig nem tökéletes: csupán öt napra visszamenőleg kereshetünk a tweetek között, és a nagyon speciális szűrések sem mindig hozzák még a kívánt eredményt. De általános témákban és az ezekben való szűrésekkel (pl. sport, foci, tőzsde, hírek stb.) már elég jól elboldogulunk.


Tovább a teljes cikkhez >>> Végre részletes keresés a Twitteren (techline.hu)

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: