Projektorok - Oktatási projektorok

Oktatási projektor új pozícióban: EPSON 455Wi - Tegye interaktívvá az iskola egy asztalátAz EPSON a tavaly bevezetett interaktív projektora után - amellyel bármilyen felületet interaktívvá tehetünk, tábla nélkül is - most újabb modellel rukkolt elő.

Az EPSON 455Wi egy olyan ultra-rövíd vetítőtávolságú projektor, amellyel egy nagyméretű asztal felületét tehetjük interaktívvá, egészen új lehetőségeket teremtve ezzel az osztálytermi csoportmunkának.

EPSON 455Wi - interaktív projektor, interaktív asztalA napokban több olyan iskolában is jártam, ahol az igazgató büszkén mutatta meg a frissiben felszerelt, vadonatúj interaktív táblákat, aminek persze nagyon örültem. Ennél is nagyobb örömmel láttam azonban, hogy a táblákat ultrarövid-vetítésű projektorokkal szerelték fel.

A vetítési távolság jelentőségéről és a különböző vetítési típusokról már régen írtunk szuper- és ultraközeli vetítés című cikkünkben, és arra is adtunk ötleteket, hogy mi minden másra lehet(ne) egy projektort használni az iskolában (Interaktív terepasztal és hirdetőfal).

Azóta évek teltek el, és mára ezek az eszközök és lehetőségek kézzelfoghatóvá váltak. Tavaly több olyan oktatási projektor is megjelent, amely integráltan már egy interaktív eszköz megoldást is tartalmaz,  erről Interaktív projektorok - Földrengés előtt az interaktív tábla piac? írásunkban számoltunk be.

A 90 fokos fordulat

Az EPSON most olyan interaktív, ultraközeli projektorral rukkolt elő, amelyet kimondottan oktatási környezetbe szántak. Az EPSON 455Wi modell szerelhető "hagyományosan" a falra is, azonban egy speciális kiegészítő szerelvénnyel vízszintesen is rögzíthető az asztal lapjára.

Az 90 fokkal így elforgatott "interaktív tábla" varázslatosan új lehetőségeket teremthet az osztályban... vagy az iskolában, ha mondjuk egy ilyen megoldást az iskolai könyvtárban alakítunk ki.

A legfőbb előny, hogy egyszerre több (sok) gyerek állhatja - sőt ülheti! (SNI) - körbe az interaktív asztalt. Egészen más élmény már magában az is, hogy mint egy társasjátékot, úgy látjuk és használhatjuk az asztalt.

Többfelhasználós oktatói alkalmazásokat még ugyan nem nagyon találunk, és ezek a projektorok még nem is többérintős megoldások (azaz egyszerre többen, egy időben nem érinthetik, vezérelhetik a táblát), azonban így is érdemes egy ilyen interaktív asztal iskolai beállítását fontolóra vennünk!

Interaktív padló... - egy további innovatív lehetőség

Rendben! A falról az asztalra kerül az interaktív projektor...  van más ötlet is? Persze! Tegyük a projektort a földre (természetesen nem egy az egyben!, hanem speciális védődobozban)! Ez az ötlet persze nem új, mert ilyen interaktív padlók, vagy "szőnyegek" már "régen" léteznek, de csak elvétve iskolában!

Az interaktív padló például egy remek és nem mindennapi információs megoldás lehetne mondjuk egy iskola aulájában (lenne olyan gyerek, aki nem nézné meg?), de - szakemberek szerint - mozgássérült gyerekeknek jó terápiás lehetőséget jelent egy olyan interaktív szőnyeg (padló), ahol a gyerek (test)moz

A londoni BETT Show-n alkalmam volt kameravégre kapni egy-két ilyen interaktív asztal, -padló, -szőnyeg megoldást. Nézze meg a percnyi videót! Ha iskolájukban megvalósították valamelyik ötletet, feltétlenül értesítsenek bennünket!


További információ az EPSON asztali, interaktív projektoráról itt >>> epson.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: