Számítógépek - Okostelefonok

Az Android Marketen egyre több olyan alkalmazás jelenik meg, amely kihasználja a kiterjesztett valóságban (Augmented Reality) rejlő lehetőségeket.
Ugyan a terület nem új, mivel már évtizedek óta a tudományos-fantasztikus filmek középpontjában áll, de a való életben egyelőre csak igen kevesen használják mindennapjaik során. A Google mobil operációs rendszerére már korábban megérkezett a Goggles, mellyel a lefotózott tárgyakról tudhatunk meg bővebb információkat, igen nagy hatékonysággal.

A Mobilizy Gmbh. mindezt tovább gondolta, és a héten publikálta a Wikitude Browser nevű alkalmazás legújabb verzióját, mellyel sokkal több virtuális “réteget” érhetünk majd el mint korábban. A programot elindítva a telefonunk kamerájának segítségével tekinthetjük meg a közelünkben levő helyszíneket (ATM automata, étterem, színház, stb.), eseményeket (közeli tweetek, Flickr fényképek). A legutolsó kiadásban a legnagyobb újítás a widgetek terén történt, mivel mostantól kezdve sokkal jobban testreszabhatjuk ezeket. Az új kereső lehetőséget nyújt arra, hogy az alkalmazás megnyitása nélkül, akár a kezdőoldalunkról megtaláljunk a számunkra érdekes helyeket és információkat. Ezen felül akár a Last.fm, Foursquare, YouTube, Panoramio szolgáltatásokban megosztott geolokációs információkat is elérhetjük a Wikitude böngészőjén belül.

...

 

Tovább a teljes cikkhez >>> Kiterjesztett valóság a Wikitude böngészővel(androidhungary.com)

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: