Számítógépek - Okostelefonok

Mostantól a Microsoft Visual Studióban is fejleszthetünk Androidra
A Novell Mono for Android az első olyan szoftverkomponens, amellyel Microsoft .internet alkalmazások készíthetők Android platformra a Microsoft Visual Studio használatával.

A Microsoft Visual Studio használatában járatos fejlesztők a Novell Mono projektjének köszönhetően elsőként, saját fejlesztőkörnyezetükben, meglévő szaktudásukat – C# programozási ismereteiket, .NET forrásaikat és könyvtáraikat – felhasználva hozhatnak létre mobilalkalmazásokat androidos eszközökre
Az új komponenssel kibővített Mono fejlesztőeszközökkel a Novell lehetővé teszi a Microsoft Visual Studiót használó .NET és C# fejlesztők számára, hogy közös kódbázisra építve készítsenek alkalmazásokat az Android alapú mobilokra és tabletekre, illetve az Apple iOS alapú (iPad, iPhone és iPod Touch) készülékeire.

„A MonoTouch 2009-es bevezetése óta a fejlesztők megtapasztalhatták, hogyan segíti elő a Mono a mobilalkalmazások fejlődését” – nyilatkozta Miguel de Icaza, a Mono projekt alapítója és a Novell fejlesztői platformokért felelős részlegének alelnöke. „Ennek eredményeként sokan kérték tőlünk, hogy készítsünk egy hasonló eszközt az Android platformhoz is. A Mono for Android létrehozásával egy olyan megoldást biztosítunk az egyéni fejlesztők és vállalatok számára, amellyel növelhetik hatékonyságukat, és több mobilplatformon is felhasználhatják kódjaikat, és továbbra is használhatják a C# és .NET terén szerzett szakértelmüket” – tette hozzá Icaza.

A Mono for Android egy központi Mono futásidejű környezetet, a natív Android API-k csatolásait, egy androidos alkalmazások fejlesztésére szolgáló Visual Studio 2010 beépülő modult, valamint az alkalmazások és komponenseik hibakeresésére és integrálására alkalmas fejlesztőeszközöket tartalmazza. A modul a fejlesztés és hibakeresés fázisain túl az elkészült alkalmazások Android-szimulátorra, illetve valódi androidos eszközökre telepítését, valamint az Android Application Store (Google Android Market) webhelyre történő feltöltését is lehetővé teszi használói számára.

...

 

Tovább a teljes cikkhez >>> Mostantól a Microsoft Visual Studióban is fejleszthetünk Androidra

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: