Hírek - IKT hírek röviden

Innovatív Tanárok Fóruma 2011 - Készüljön Ön is az ITF-re

Bár még messze az ősz, máris elkezdődtek az Innovatív Tanárok Fóruma 2011-es hazai fordulójának előkészületei.

Merényi Ádám (M.Á.) a Microsoft Magyarország oktatási projektvezetője, aki az ITF-et,  "az innovatív tanárok örömünnepét" ezúttal is szervezi, az IOT.hu-nak elárult egy-két érdekes részletet az előkészületekről...

IOT.hu: Mennyiben lesz a 2011-es ITF más, mint az előzőek voltak?

M.Á.:  Már a tavalyi Fórumon olyan nagy volt az érdeklődés a projekttel érkező tanárok részéről, hogy majdnem gondot okozott minden kiállító jól látható elhelyezése. Az idén még több érdeklődőre számítunk, és még azt is fontolóra vesszük, hogy ne rendezzünk-e regionális"elődöntőket", hogy az ITF hazai csúcstalálkozójára már csak a legjobbak legjobbjai jöjjenek el.

IOT.hu: Van-e már helyszín?

M.Á.:  A helyszínt illetően is több változat van még életben... Az biztos, hogy nem ott lesz, ahol tavaly. Szóba jött Lillafüred, vagy esetleg egy dunai hajózással még izgalmasabbá tett ITF ötlete is.

IOT.hu: Mit javasolna a most készülő tanároknak, hogy sikeres projekttel induljanak?
M.Á.: Az eddigi két hazai rendezvény után az európai, sőt a világméretű megmérettetésen is remekül vizsgáztak a magyar innovatív tanárok. A legutóbb, Moszkvából hazatérő csapat egyetértett abban, hogy olyan projekttel kell készülni, amely minél inkább a tanulók ötleteire épül, és lehetőleg több tantárgy ismereteire támaszkodik, több tantárgyat fog át.

***

Hallgassa meg az Innovatív Tanárok Fórumáról hazatérő magyar tanárcsapattal készült interjút >>> A sikeres projekt titka - NetAsztal beszélgetés az Innovatív Tanárok Fórumának magyar delegációjával

Nézze meg az első két ITF-ről készült videó összefoglalót

ITF 2009


ITF 2009 EGER. by lado42

ITF 2010

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: