IKT műhely - 101 ötlet

A csírázás fázisainak bemutatása képsorozattal  - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
A csírázás fázisainak bemutatása képsorozattal

Körülbelül 10 napig kell nyomon követni egy csírázó növényt (például babot) ahhoz, hogy amag megduzzadásától az első lomblevelek teljes kifejlődéséig jó képsorozatot tudjon készíteni egy diák.

A csírázás fázisainak bemutatása képsorozattal

A magot vagy a felszínen, vagy egy nagyon vékony földréteg alatt kell elhelyezni. Akár napi egyetlen felvétel elkészítése is elegendő.

Ha a fényképezés beállításai (látószög, záridő) és megvilágítási körülményei egyformák minden nap, akkor szép „mozgófilm” is összeállítható ezekből a képekből megfelelő program segítségével. Ha több növényfajról készül ilyen „film”, akkor a csírázási különbségek elemezhetőek.

Használható szoftverek:

Meghatározott időközönkénti képek webkamerával történő automatikus elkészítésére: Webcam Timershot

Fotók összefűzésére és szerkesztésére: Photo Story 3

Fotók és videók összefűzésére és szerkesztésére: Movie Maker 2

Prezentáció elkészítésére: PowerPoint (a Tisztaszoftver Programban díjmentesen elérhető Microsoft Office része)

A feladat a Microsoft Magyarország megbízásából készült '101 ötlet innovatív tanároknak" kiadványából való. Az eredeti anyag itt olvasható  jos.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: