Interaktív eszközök - Elölről vetített Interaktív táblák

Együttműködés a négyzeten - Bemutatjuk a SMART Board 800 interaktív tábla sorozatotA SMART Board 800-as interaktív tábla sorozat megjelenésével az eddig frontális oktatás eszközeként aposztrofált interaktív táblák a tanulói kooperáció, a játékos együttműködés színterévé válnak.

A többérintős (multi-touch) és többrésztvevős (multi-user) kezelési lehetőség, a táblák gyors reakcióideje és az új funkciók az osztálytermi együttműködés új útjait nyitják meg a tanulók és a pedagógus előtt, és új lehetőségeket hoznak az interaktív táblás oktatás módszertanába is...

A 2011-es londoni BETT Show-n mutatta be a SMART Technologies először új interaktív tábla szériáját, az SB 800 első modelljét. Az alábbi rövid videó ekkor készült, és jól látszanak rajta azok a fontos , új tulajdonságok, amik új irányt szabnak a digitális táblás oktata módszertani lehetőségeinek.

 
Ketten a táblánál

Az első és legfontosabb újdonság, hogy a 800-as széria valódi többfelhasználóssá vált. Ez alatt azt kell érteni, hogy az interaktív táblán, a tábla mesterséges felosztása nélkül dolgozhat egyszerre két személy az egész felületen!

Ez lehetőséget ad egyrészt arra, hogy a tanár és diák együtt oldjon meg valamilyen feladatot, vagy egyszerre két diák dolgozzon a táblán, úgy ahogy az a hagyományos tábláknál is előfordul(t).

Ebben rengeteg módszertani lehetőség rejlik, hiszen a gyerekek imádnak együtt dolgozni egy feladaton. Most, hogy erre az interaktív táblánál is lehetőségük lesz, biztosan szeretni fogják! Hogy mennyire, az az alábbi hangulat videóból sejteni lehet...

 
Két ujjal, két kézzel a táblán

A másik fontos újdonság a két ujjal, két kézzel egyszerre történő táblamanipulációkban van. Ezzel a funkcióval olyan hatásokat tudunk elérni az interaktív táblán, amit az okostelefonok, az iPad, vagy a SMART asztalon láthatunk, alkalmazhatunk. Egy objektumot (képet, rajzot...) két pontján érintve, "megfogva", és megfelelő irányba mozgatva, az objektumokat átméretezhetjük, kicsinyíthetjük, nagyíthatjuk és forgathatjuk is. Kisebb objektumoknál ezt akár két ujjunkkal is elvégezhetjük.

Ennek szemléletes bemutatására álljon itt ez a rövid videó egyveleg...

 

Fogd és dobd funkció

Azt már megszokhattuk a számítógépeknél, hogy létezik a "vonszolás" funkció, de hogy egy objektumot csak úgy odébb lehessen dobni, azt most láthatjuk először a SMART Board 800-as szérián. Ez a különleges, dinamikus objektum mozgatási funkció - ami jól látszik a fenti, BETT Shown készült videó alábbi, kiragadott részletén - újszerű, játékos feladatokat készítését teszi lehetővé az interaktív táblán.

 

Kényelem, gyorsaság, biztonság

Ezek az új funkciók a 800-as szériától kezdődően úgy érhetők el, hogy közben a táblaszoftverben nem kell semmit sem ki-be kapcsolgatnunk, vagy az egyik funkcióból a másikra váltanunk. Mindez további kényelmet, természetes használatot, kevesebb hibát és gördülékenyebb táblahasználatot jelent.

További információt és a gyártó remek videóit a SMART Board 800 szériáról, az LSK Hungária megújult SMART weboldalán talál >>> smart.lsk.hu/edu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: