Számítógépek - Laptop és PC

MSI: érintőképernyős noteszgépek januártól - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésMSI: érintőképernyős noteszgépek januártól
Az MSI újabb részletekkel szolgált hagyományos noteszgépei, valamint az új netbook megoldások fejlesztésével kapcsolatban. A januári CES-en az Asushoz hasonlóan bemutatják érintőképernyős termékeiket.

A laptopmag.com a napokban készített interjút a cég amerikai részlegének értékesítési igazgatójával. Andy Tung többek között elmondta, hogy új modellekkel készülnek a kiállításra, ezek között pedig hagyományos noteszgépek, valamint netbook készülékek is megtalálhatók lesznek - megszokott, illetve érintőképernyős kivitelben egyaránt. Ezzel az Asus példáját követik, amely már korábban jelezte ilyen irányú szándékait.

MSI: érintőképernyős noteszgépek januártól

Az igazgató elsőként a két meglévő Wind modellről beszélt, kiemelve, hogy az U100 és az U120 párhuzamosan lesznek jelen az amerikai piacon (az U120 típus januárban jelenik itt meg). A két újabb változat, az U110 és U115 január végén bukkan majd fel, ezek pedig az Intel Atom Z530 chip köré épülnek. Utóbbi változat hagyományos merevlemezt és SSD-meghajtót egyaránt tartalmaz, a merevlemez pedig akár teljesen ki is kapcsolható, hogy minél több áramot takarítsunk meg - a működési idő a cég reményei szerint 10 óra körül lesz.

A 13,3 hüvelykes U300 a CES alatt mutatkozik majd be, és bár ez a készülék nem tagja a Wind családnak, kialakítása révén hasonló kategóriába tartozik, azaz könnyű és vékony megoldás lesz. Tung szerint a vásárlókat szinte sokkolják majd a készülék kedvező paraméterei, de erről részleteket nem árult el, mindössze annyit ígért, hogy nem az ultramobil készülékek esetében több helyen is látott, 2000 dollár körüli árat alkalmazzák majd. A Wind sorozaton belül készülnek egy érintőképernyős változattal is, ám abban még korántsem biztosak, hogy ezt a típust végül valóban piacra dobják majd. Az viszont biztos, hogy az amerikai piacon nem mutatnak be Linux rendszerrel érkező noteszgépeket.

A cég továbbra is azzal különbözteti meg magát riválisaitól, hogy a nagyobb, 10 hüvelykes kijelzőkre koncentrálnak a netbook szegmensen belül. Napjainkban azonban egyre több gyártó kapaszkodik fel ebbe a tartományba, így nem biztos, hogy ez elegendő lesz az üdvösséghez.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható  SG.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: