IKT műhely - Csináld magad

Physion - Virtuális fizika labor 2 dimenzióban és ingyenon SoftwareA Physion egy ingyenesen letölthető kétdimenziós, fizikai szimulációs program, amellyel interaktív animációkat készíthetünk.
 
A különböző objektumok a fizika törvényeinek megfelelően működnek és lépnek interakcióba egymással. A program Windows és Linux alatt is futtatható.
 
Létrehozhatunk például köröket, négyzeteket, fogaskerekeket és ezeket összekapcsoló elemeket (pl. rugók9, majd az egészet mozgásba hozhatjuk látványosan szemléltetve a fizika törvényszerűségének működését.

A Physion-al virtuális fizikai kísérletek és bemutatók egész tárházát hozhatjuk létre és tehetjük lélegzetelállítóan izgalmassá, érdekessé és látványossá a fizika órákat. Kész munkáinkat fel is tudjuk tölteni a Physion oldalára, illetve le is tölthetjük mások munkáját.

Nézze meg működés közben!


A program számos nyelven elérhető (magyarul nem), de egyszerűbb bemutatók elkészítése nem igényel semmilyen nyelvtudást. A Java programozásban jártasak összetett, komoly szimulációkat is készíthetnek, amihez sprogramozói segédletek és referenciák is rendelkezésre állnak.

A programot innen lehet letölteni Windows (XP, Vista, 7) vagy Linux (x86 and x86_64) platformokra. A program 100%-ban ingyenes!

tanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaiból
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
Erre a hírre itt találtunk. Olvassa el az eredeti cikket >>>
Patricia Donaghy - 2D Physics Simulation Software

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: