Hírek - IKT hírek röviden

Az amerikai óriáscég bejelentette, hogy mostantól kizárólag újrahasznosított papírt használ az irodáiban és ezért együttműködési megállapodást kötött a Grays Harbor Paper vállalattal.

A társaságnál az újrahasznosított papírok aránya jelenleg 30 százalék, ezt növelik 100 százalékra. Az intézkedésnek köszönhetően évente körülbelül 375 millió kilogramm széndioxid kibocsátását lehet majd megtakarítani és egyáltalán nem mellékesen 8000 fát lehet megmenteni. Rob Bernard, a Microsoft környezetvédelmi menedzsere közölte, hogy már eddig is arra ösztönözték a munkatársakat, hogy minél kevesebb papírt használjanak. Az újrahasznosított papírok használata azonban még nagyobb megtakarítással jár majd, s nem utolsósorban a döntéssel egy helyi céget is támogathatnak.

A Grays Harbor Paper által forgalmazott Harbor 100 csomag úgynevezett Green-e minősítéssel rendelkezik. Az újrahasznosításhoz szükséges energiát az erdőkben gyűjtött fadarabok segítségével állítják elő, az eljárás során pedig egyáltalán nem használnak klórt. Az összes papír a felhasználóktól származik, akik a megunt vagy elhasznált lapokat visszajuttatják a vállalatnak.

A Microsoft első lépésként havonta 1340 kartonnyi újrahasznosított papírt rendel a cégtől, ha pedig sikerült az egész programot kiterjeszteni az Egyesült Államok területére és az összes kirendeltségre, akkor ezt a mennyiséget további havi 426 kartonnyi papírral egészítik ki. Patrick Quigg, a Grays Harbor Paper elnök kijelentette, hogy a megrendelésnek köszönhetően nem csak a jelenlegi munkahelyeket sikerül megőrizniük, hanem akár új munkahelyek is létrejöhetnek. Emellett a bejelentés azért is örömteli, mert egy akkora konszerntől származik, mint a Microsoft. 

Tovább a teljes cikkhez >>> Újrahasznosított papírt alkalmaz a jövőben a Microsoft (SG.hu)

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: