Interaktív Oktatástechnika - IOTvideó

IOTvideók - IOT.hu IKT hírportál pedagógusoknak

Az ötlet sokszor megvan, a fejlesztés és a vállalkozás beindítása viszont már nem könnyű. Ezeken a nehézségeken kíván könnyíteni a Microsoft GarázsProjekt programja, amely egy olyan támogató és konzultációs kezdeményezés, ahol ígéretes szoftvertermékek kiötlői - legyen az egyetemista diák, vagy 40 éves szoftverguru - kapnak segítséget ötleteik piacra vitelében.

Mi is az a Microsoft GarázsProjekt, hogyan segítheti a jó üzleti viselkedéskultúra az üzleti sikert, és  miért fontos, hogy ilyen képességekkel is rendelkezzen az, aki valódi sikerre szeretné vinni ötletét...

Elsőként Tóth Bálint, Microsoft Magyarország Oktatási programmenedzsere, egyben a GarázsProjekt egyik szervezője fogalja össze a legfontosabb tudnivalókat, majd Dicsőfi Balázs, a Dale Carnegie Magyarország vezető tanácsadója mondja el, milyen képesség-fejlesztő tréningeket tartottak az április végi kétnapos kurzuson.

Csirmaz Péter, egy projektmenedzsment-eszköz ötletével jelentkezett a Garázsprojektre. Végül eredményesen szerepelt az elő-zsűrizésen, így ő is részt vehetett a képzéseken. „Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy a közel száz pályázat közül az én ötletemet is megvalósításra alkalmasnak ítélte a Garázsprojekt zsűrije. Az első kétnapos képzés után már nagyon várom a következő tréningeket, remélem, azok is ugyanolyan izgalmasak lesznek, mint a mostani volt. Összességében egy olyan 6 hónapos képzéssorozatot kapunk a Microsofttól, amely abban segít, hogy egy jó ötlet megvalósulhasson és piacra kerülhessen. Ilyen komplex tanfolyamokra sehol sem lehet jelentkezni, ha pedig külön-külön kellene beiratkozni, akkor az megfizethetetlen lenne egy fiatal ötletgazda számára.” – mondta a második nap végén.

A videó bepillantást enged a GarázsProjekt "Dale Carnegie állomásába", ahol az ötletgazdák a viselkedésalapú üzleti kommunikációval a gyakorlatban ismerkednek... 
***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor