Tananyag - Digitális tananyagokról általában

 - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésA Műszaki Kiadó interaktív tananyagai a Gyorskeresőben

Mintegy 80 digitális tananyag, a Műszaki Kiadó jelenlegi teljes választéka került be az Interaktív Oktatástechnika Portál Gyorskereső, online katalógusába...

A több mint félszáz tananyag az általános iskolában tanítóknak, a középiskolai tanároknak és különböző szakmák oktatóinak készült. Az e-táblán (interaktív táblán) használható, a Kiadó tankönyveihez kapcsolódó digitális tananyagok elősegítik az anyag sikeres órai feldolgozását, megkönnyítik az ismeretek elmélyítését és alkalmazható tudássá alakítását, növelik a tanulók órai motiváltságát és aktivitását.  

Az elektronikus tananyagokat a könyvek szöveges, hangos és képi feldolgozásán túl a megértést szolgáló animációk, a tankönyvbe nem szerkesztett, de az órai munkát segít. képek és további, interaktív feladatok színesítik.

Általános iskolai digitális tananyagok földrajz, magyar irodalom, matematika, a középiskolás tananyagok biológia, fizika, földrajz, matematika, történelem tárgyakban készültek a papíralapú tankönyvek kiegészítéseként.

A szakmai tananyagokban a leggazdagabb kínálatot ma a Műszaki Kiadó adja.

A most feltöltött e-tananyagok között található – a teljesség igénye nélkül - faipari, technológiai, autóvillamossági, közlekedési alapismeretekkel foglalkozó multimédiás CD, de van ruhaipari technológia, anyag- és áruismeret, vagy multimédiás elemekkel tarkított ruhaipari géptan is.

Műszaki KiadóAz önálló, tankönyvhöz nem kötődő e-tananyagokat többek között az általános iskolásoknak szóló „A problémamegoldás tanulható” című sorozat, az „Interaktív számháború” három kötete és a „Matek bevetés” interaktív CD-ROM-ok képviselik.

A Műszaki Kiadó fejlesztései folyamatosak, kínálatukban időről-időre újabb e-tananyagok jelenek meg.

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: