Hírek - IKT hírek röviden

A Microsoft megvette a Skype-otA Skype-ot az elmúlt néhány napban már hírbe hozták a Google-lal, a Facebookkal és most legutóbb a Microsofttal is. Úgy tűnik, ez utóbbi pletyka igaznak bizonyult, a Wall Street Journal hétfő este még azt írta, nagyon közel a megállapodást a Microsoft és a Skype között, a WSJ által működtetett oldal szerint a hírt meg is erősítették.
 
Kedden jelentik be, hogy a Microsoft 8,5 milliárd dollárért megvásárolta a luxemburgi székhelyű Skype-ot.
Ez a Microsoft legnagyobb akvizíciója az utóbbi három évtizedben, a hírek szerint maga Steve Balmer vett részt a tárgyalásokon. Fontos lépés ez a Microsoftnak, szeretnének jelentős szereplőivé válni az internetes kommunikációnak is.
 
A Skype megvásárlásával a Microsoft egy ismert névhez jut. A Skype-ot két fejlesztő, Niklas Zennstrom és Janus Friis alapította 2003-ban (ők álltak a híres-hírhedt Kazaa fájlcserélő mögött is), mára már 663 millió regisztrált felhasználója van. Az eBay 2005-ben vásárolt részesedést 2,6 milliárd dollárért, de négy év múlva, 2009-ben ennek 70 százalékát adja el magánbefektetőknek. Az eBay terve az volt, hogy az eladók és a vásárlók közötti kommunikációs csatornává alakítják a Skype-ot, de ez nem sikerült. Az ügylet egyébként 2,75 milliárd dollárra értékelte a Skype-ot.

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: