Interaktív eszközök - Elölről vetített Interaktív táblák

Digitális esélyegyenlőség - Clasus interaktív táblarendszer a Balázs-Diáktól - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

Új színfoltot jelent a hazai interaktív táblák kínálatban a Balázs-Diák Kft Clasus interaktív táblarendszere – amely hidraulikus szerkezetével lehetővé teszi a digitális tábla magasságának könnyű és gyors átállítását, akár a tábla használata közben is.

Az egyedülálló hidraulikus megoldás rendkívül jól használhatóvá teszi a táblát a mozgásukban korlátozott emberek és a kisgyermekek számára is. Balázs Jánost, a Balázs-Diák Kft tulajdonosát kérdeztük a tábláról.
IOT: Újabb kellemes meglepetéssel szolgált a cég – egy új, Magyarországon eddig nem forgalmazott interaktív tábla márkát vezettek be a hazai piacon...

ClasusInteraktív táblarendszer - Balázs-Diák Kft - Interaktív Oktatástechnika Portál BJ: Első hallásra talán valóban meglepő, azonban számunkra természetes és logikus lépés volt a portugál Clasus interaktív táblarendszer hazai bevezetése, hiszen elkötelezettek vagyunk a korszerű taneszközök itthoni elterjesztésének.

Ha a bőséges interaktív tábla kínálat oldaláról nézzük a kérdést, akkor választásunkat az indokolja, hogy a Clasus táblarendszer egy olyan hiánypótló megoldás, ami kezdettől fogva hiányzik a magyar digitális tábla palettáról.

IOT: Mi teszi különlegessé a táblarendszert?

BJ: Véleményünk szerint ez.az egyetlen, valóban esélyegyenlőséget segítő tábla, mivel itt nem a felhasználó igazodik a táblához, hanem a tábla őhozzá.

A táblát ugyanis működés közben is mozgathatjuk fel –le. Azok a gyerekek is felérnek a tábla tetejére, akik alacsonyabbak, vagy mozgáskorlátozottak. Ez úgy érhető el, hogy a tábla és a projektor a hidraulikán keresztül együtt mozog.

IOT: Ez valóban érdekes. A hidraulikától nem lesz ormótlan a tábla vázrendszere?

Clasus Interaktív Táblarendszer - Balázs-Diák Kft. - Interaktív Oktatástechnika PortálBJ: Egyáltalán nem. Bele van építve az alumíniumötvözet állványba, ami egyébként falra rögzített és görgős-állványos változatban is kapható. Mindkét variáció automatikusan tartalmazza a tábla feletti projektor-rögzítést is. A biztonság érdekében a tábla kerete lekerekített sarkokkal készült.

IOT: Milyen maga az interaktív tábla?

Clasus Interaktív Táblarendszer - Balázs-Diák Kft. - Interaktív Oktatástechnika PortálBJ: Karcmentes és ütésálló bevonattal ellátott, kemény felületű, „vandálbiztos” digitális tábla, amely az indukcióváltozás elvén működik, tehát elektromos tollal írható.A felület csillogásmentes és vizes bázisú filccel is írható/törölhető. Az aktív felület meglepően nagy: az átló 78”, ami közel 2 m.A táblán ikonsor segíti a gyors táblakezelést. Ez főleg akkor hasznos, ha nem a tábla saját szoftverét használjuk, hanem más interaktív programot futtatunk.

IOT: Milyen projektorral szállítják az interaktív táblarendszert?

Benq MP711 - Interaktív Oktatástechnika PortálBJ: Korszerű táblához korszerű projektor szükséges. A közelről vetítő projektorok legfőbb előnye, hogy nem világítanak az előadó, tanár szemébe, ami egy fontos szempont akkor, ha egy naponta gyakran használt taneszközről van szó. Előnyös az is, hogy minimális árnyék vetődik a táblára írás közben, és a kép élesebb, pontosabb és élvezhetőbb is. Tábláinkat a BenQ MP771 széles látószögű projektorral szállítjuk.

IOT: Mi a helyzet a tábla „lelkével”, a táblaszoftverrel?

BJ: Magyar nyelvű, oktatási célokra fejlesztett „A-migo” nevű szoftverrel szállítjuk, ami önállóan is megállná a helyét az oktatási piacon. Széles körben felhasználható, több tantárgyhoz is.

A szoftver laptop-módot is tartalmaz, amivel egyszerűen előkészíthető az iskolai előadás vagy a tanóra. Olyan beépített geometriai eszközöket is tartalmaz, mint a vonalzó, szögmérő, vagy iránytű.

A felhasználók a szoftveren keresztül kapcsolatot létesíthetnek, és azonnal megoszthatják egymással a dokumentumokat.

Clasus Interaktív Táblarendszer - Balázs-Diák Kft. - Interaktív Oktatástechnika Portál
 

IOT: Ez egy komplex rendszer: tábla, állvány, projektor, szoftver. Milyen árkategóriájú termékről beszélünk?

BJ: A gyártó cég kiválasztásakor a minőségen és a megbízhatóságon túl fontos szempont volt számunkra a kedvező érték/ár arány, mert tisztában vagyunk a hazai oktatási intézmények anyagi lehetőségeivel.

Konkrét számok nélkül azt mondhatom, hogy különleges táblarendszerünket rendkívül jó és versenyképes áron tudjuk biztosítani, amit még egy 3 éves teljes körű garanciával is szavatolunk.

IOT: Elsősorban kinek ajánlaná ezt a táblarendszert?

BJ: Természetesen bármilyen hagyományos környezetben kiválóan használható megoldásról van szó, de különösen előnyös lehet az alkalmazása a fogyatékkal élők oktatása során, vagy kisgyerekes környezetben, mint például az általános iskolák alsóbb osztályaiban vagy az óvodában.

Digitális, interaktív tananyagainkkal és akkreditált képzéseinkkel egy komplett megoldás-csomagot tudunk biztosítani az oktatási intézményeknek.

A felzárkóztatást segítő támogatások felhasználásakor mindenképpen elsőként jöhet szóba a Clasus interaktív táblarendszer.

iDoctum Balázs-Diák Kft. - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésTovábbi információk a Clasus interaktív táblarendszerről itt olvasható  taneszkoz.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: