IKT műhely - Twitter

Amint arra a korábbi hírek alapján számítani lehetett, a népszerű mikroblog megvásárolta a Tweetdeck alkalmazást. Hónapokon át zajló tárgyalások végére sikerült pontot tenni.- számol be az SG.hu.

A Tweetdeck felvásárlása közel sem volt zökkenőmentes, mivel a Twitter számára programokat készítő fejlesztők és a mikroblog vezetőinek kapcsolata meglehetősen feszültté vált az elmúlt hónapokban. Ez pedig rányomta a bélyegét a közelmúltban zajló egyeztetésekre is. Nehezítette a Twitter vezetőinek dolgát, hogy Bill Gross internetes vállalkozó Twitter-ellenes szövetséget próbált meg létrehozni az UberMedia holding segítségével, azonban az erőfeszítéseit közel sem koronázta a remélt siker. Ennek ellenére a mikroblognál nem voltak biztosak abban, hogy végül sikerül-e megszerezni a Tweetdeck tulajdonjogait, vagy sem.

Nos, mind a Tweetdeck, mind pedig a Twitter a blogjában jelentette be, hogy a tárgyalások eredményre vezettek és az előbb áprilisban, majd május elején beharangozott tranzakció megtörtént. Dick Costolo, a mikroblog első embere a blogbejegyzésében igyekezett megnyugtatni a Tweetdeck jövőjéért aggódó felhasználókat és azt írta: "Továbbra is befektetünk abba a szolgáltatásba, amit a felhasználók ismernek és szeretnek." Ezzel egy időben Iain Dodsworth, a Tweetdeck alapítója leszögezte, hogy a felvásárlás miatt számítani lehet néhány változásra, de ezeket nem részletezte. Ugyanakkor azt ecsetelte, hogy számos új lehetőség nyílhat meg előttük. A vételárról egyik fél sem nyilatkozott, de tengerentúli lapértesülések szerint a mikroblog 40 millió dollár fizetett a program fejlesztőinek.


A program átláthatóan, egy oldalon mutatja meg az általunk követett személyek üzeneteit
A 2008 óta elérhető Tweetdeck a legnépszerűbb Twitter-alkalmazás, használatához szükség van az Adobe Air környezetre és lehetővé teszi a Twitter-kapcsolatok rendszerezését. Emellett biztosítja, hogy az internetezők a Facebook, a Google Buzz, a Foursquare és a Myspace rendszeréből is elérhessék az üzeneteiket. Az ingyenes szoftverben nem csak megírhatók és elolvashatók a tweetek, de akár kezelhetők, rendszerezhetők is. A program egyaránt működik Windows és Mac OS X operációs rendszereken, valamint Linuxon. Emellett léteznek mobil verziói is, amelyek futtathatók az iPhone készülékeken, iPaden és az Androidot használó eszközökön.

 ...

 

Tovább a teljes cikkhez >>> Hivatalosan is a Twitteré a Tweetdeck (SG.hu)

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: