IKT műhely - 101 ötlet

 - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Rajzolóval „szerkesztés”
Az Office tartalmaz egy beépített rajzoló készletet, melyet Wordben, PowerPointban és Excelben is használhatunk.

E rajzoló eszköztár vektorgrafikus elvű, így az egyes elemekre elvégezhetők a tanult transzformációk: tengelyes tükrözés, eltolás, forgatás, középpontos tükrözés, középpontos tükrözés és hasonlósági transzformáció, merőleges affinitás. Az alakzatok megrajzolásakor kihasználhatjuk egy alakzat szabályosságát, illetve középpontos szimmetriáját. Ezek ismeretében egyszerű szerkesztési feladatok számítógépes bemutatása jó eszköz arra, hogy a diák használja a tanult ismereteket, gyakorlatban tapasztalja meg felhasználási területeit.

Feladatötletek:

  • Rajzolj KRESZ táblát (például Zsákutca, Főútvonal, Megállni tilos)!
  • Rajzold (szerkeszd) meg egy háromszög magasságvonalait! A rajz olyan pontos legyen, hogy 200%-os nézetben is egy ponton menjen át a három magasságvonal!

 

Használható szoftverek:

Rajzoló készletet tartalmaznak:  Word és Excel, PowerPoint (a Tisztaszoftver Programban díjmentesen elérhető Microsoft Office részei. )

A feladat a Microsoft Magyarország megbízásából készült '101 ötlet innovatív tanároknak" kiadványából való. Az eredeti anyag itt olvasható jos.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: