IKT műhely - Facebook

Miket ne osszunk meg a Facebookon - 5 fontos dologMi az, amit nem kellene megosztani a nagyközönséggel, még akkor sem, ha csak barátok és családtagok vannak az ismerőseink között? Félreértés ne essék, nincs problémám a Facebook-kal (leszámítva, hogy néha megőrjít a lassúsága).

Nem kell ecsetelni, hogy mire jó a Facabook, mit lehet csinálni… bár, vannak, akik a funkciókat nem rendeltetésszerűen használják, de ez a téma egy másik bejegyzést érdemel.

Érdekes azt nap, mint nap látni, hogy mennyire kitárulkoznak emberek a közösségi oldalakon, bezzeg amikor egy hivatalnok kéri az adatokat a többség fel van háborodva. Furcsa ez a Facebookon az életem dolog…

Mi az, amit nem kellene megosztani a nagyközönséggel, még akkor sem, ha csak barátok és családtagok vannak az ismerőseink között? Itt azért meg kell jegyezni, hogy nagyon kevés olyan ember van Facebookon (személy szerint ezt látom), akik csak a valós ismerőseiket jelölik vissza.

Következzen hát az a lista:

1. Meztelen fotók, félreérthető szituációkban készült képek

Se magadról, se másokról ne tölts fel meztelen fotókat. A Facebook nem erről szól, nem beszélve arról, hogy a többség nem kíváncsi a pucér hátsódra.

Ha munkát keresel, akkor kétszer gondold meg, hogy milyen képeket teszel közzé. A munkaadók már pásztázzák a közösségi oldalakat is, és lehet, hogy megfelelnél egy munkára, de a képeken, részegen szerepelsz, vagy épp pucéran vigyorogsz. Te felvennél ilyen embert?

2. Utállak üzenetek

Mindenki hallotta már a történetet, hogy egy alkalmazott a barátaival megosztotta milyen szörnyű volt a napja és mennyire utálja a főnökét, persze azt elfelejtette, hogy az utált főnök az ismerősei között volt. Azt gondolom, ezt a téma nem szorul magyarázatra. Csak rosszul jöhetsz ki belőle.

3. Szakítós üzenetek

Nem a Facebook a megfelelő hely arra, hogy közöld a barátoddal / barátnőddel, hogy ennyi volt. Ez a megoldás gyáva és sunyi, tiszteld meg a másikat azzal, hogy szemtől-szembe mondod el. Hiába éljük a közösségi oldalakon az életünket, valamit meg kell hagyni a valóságnak is, és a szakítás pont ilyen.

4. Státusz frissítés részegen

Ha alkoholt fogyasztottál, és nem is keveset nagy ívben kerüld a közösségi oldalakat. Attól hogy másnap nem emlékszel dolgokra, azok még megtörténtek. Lásd: Másnaposok első és második rész. :-)

5. Családi drámák

Ez a téma egy külön fejezetet érdemelne. ...

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
Tovább a teljes cikkhez >>> 5 dolog amit ne ossz meg Facebookon

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: