IKT műhely - Twitter

Nyolcszor örülhet az, aki twitterezik Nagy Gergő szociológus, (Soulbook) írásában közreadja azt a 8 dolgot, ami örömet szerezhet azoknak, aki nap mint nap használják az internet "kék madarát" a Twittert...

Gretchen Rubin, a PsychCentral egyik szerzője szerint a "madaras Facebook" legalább nyolcféle módon járul hozzá személyes boldogságunk növeléséhez. Nézzük meg, hogyan varázsol el minket a "boldogság kék madara":

1. A Twitteren a szenvedélyednek élhetsz. Amennyiben nincs elég időd arra, hogy a szenvedélyednek hódolj vagy egyszerűen csak még többet szeretnél foglalkozni vele, akkor a Twitter kiváló eszköz a gondolatok és az ötletek megosztására, cseréjére. Rábukkanhatsz hozzád hasonló érdeklődési körrel rendelkező emberekre, akikkel éjjel-nappal twitterezhetsz. (Ha akarsz.)

2. Ha szomorú vagy, a Twitter eltereli a figyelmedet. Tanulmányok szerint a figyelemelterelés egy nagyon hatékony hangulatmódosító eszköz, amit főként a férfiak alkalmaznak előszeretettel negatív érzéseikkel kapcsolatban. Ez is lehet az egyik oka, hogy kevésbé hajlamosak a depresszióra, mint a nők. Ha sok hozzád hasonló érdeklődési körrel rendelkező embert követsz, bármikor rábukkanhatsz valamire, ami megragadja a figyelmedet.

3. A Twitter megnevettet. Ha sok vidám ember hírfolyamát kíséred figyelemmel, erőt meríthetsz a megjegyzéseikből, mikor éppen arra van szükséged. 140 karakter elolvasása csak pár másodpercet vesz igénybe, ami pont elég kedélyállapotod áthangolására.

4. A Twitter segít fenntartani a lazább és megerősíteni a szoros kapcsolataidat. A közösségi oldalak segítenek az igazi és a virtuális ismerősök "készletét" hatékonyabban kezelni. Különösebb erőfeszítés nélkül több ismerőssel is tarthatjuk a kapcsolatot.

5. A Twitter segít, hogy segíthess másoknak. Ráirányíthatod a figyelmet olyan célokra, ügyekre és tevékenységekre, amik neked vagy a barátaidnak fontosak.

6. A Twitter engedi, hogy uralkodj fölötte. Egy új technológia elsajátítása a fejlődés érzésével gazdagítja az életedet, így növelve egyéni boldogságodat. Az emberi kapcsolatok szintén nagyban hozzájárulnak a boldogsághoz, ezt a hatást pedig csak még jobban felerősítik a Twitter technológiai sajátosságai.

7. A Twitteren megoszthatod az éppen eszedbe jutó vidám gondolatokat. Ahogy egy fényképezőgéppel a kezedben élesebbé válik a szemed, a kommunikáció lehetőségének a tudata élesebbé teszi elmédet, figyelmesebbé és szellemesebbé válsz.

8. A Twitter megkönnyíti az információgyűjtést. A hasonló érdeklődési körrel rendelkező emberek segíthetnek lépést tartani azokkal a fejleményekkel, melyek egy adott területen történnek, kérdéseidre pedig gyorsan választ találhatsz, illetve megtudhatod, hogy másokat mi érdekel.

A Twitter tehát szép és jó, csak kár, hogy ...

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
Tovább a teljes cikkhez >>> Nyolc ok az örömre a Twitteren

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: