IKT műhely - Twitter

Twitter az iskolában infografikaÚgy látszik, az utóbbi időben az infografikák néhány készítője élénk érdeklődést mutat a közösségi oldalak használata és a tanulás közötti összefüggés részletes elemzése iránt. Most épp a Twitter iskolai érdemjegyekre gyakorolt hatását vizsgáló legelső kutatást szemlélteti egy.

A grafika (pontosabban az alapját képező tanulmány) amellett érvel, hogy a Twitter nem csupán egy kellemes időtöltés, hanem az iskolai munkára is ösztönzőleg hathat. - mutatja be a tanulmányt Soulbook blogjában Nagy Gergő kommunikációs tanácsadó, szociológus.

A megállapítást alátámasztó vizsgálatban a megkérdezett elsőéves főiskolások 94 százaléka használt valamilyen közösségi oldalt. A konkrét kísérletben 125 diák vett részt, akik közül 70-et kértek meg arra, hogy tanulás céljára használja a Twittert, míg 55-en csak a hagyományos oktatási eszközök segítségével érintkezhettek egymással. Ahogy teltek a hetek a félév alatt, a twitterezők között az üzenetek számából ítélve egyre aktívabb kommunikáció bontakozott ki, különösen a 12. héttől kezdődően (Vajon mi történhetett akkor?). Az időszak végén megnézték mindkét csoport motivációs szintjét és érdemjegyeit. A Twitter-csoport kétszer annyira bizonyult motiváltnak, mint a közösségi oldalt nélkülözők, és a félév végén 0,51 értékkel jobb átlagot produkáltak. 

A következtetés szerint a Twitter lehetővé tette az információk folyamatos, még az iskolaidőn kívüli cseréjét is, a tanulók pedig az eszköz használatának minden előnyét kihasználták. Bátran tették fel kérdéseiket a felületen, amivel számos további kérdést generáltak, olyanokat, amik normál esetben csak a tanteremben kerülnének elő.

++ Click to Enlarge Image ++
College Students - Is Twitter Hurting Your Grades? | Infographic |
Via: Master-Degree-Online.com

 

Az infografika alapját képező kutatás egyik vezetőjének (Dr. Ray Junco) a rövid, angol nyelvű összefoglalóját, és a tanulók kutatási folyamatról készült 5 perces videóját ...

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Tovább a teljes cikkhez >>> Twitter az iskolában infografika

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: