Hírek - IKT hírek röviden

I’m Watch - Androidos eszközöket irányítása karórávalKét, technológia iránt érdeklődő formatervező, Manuel Zanella és Massimiliano Bertolini nemrég mutatták be a világ első okos karóráját, mely mind szolgáltatásaiban mind pedig megjelenésében igen impozánsra sikeredett.

Bár első hangzásra ez egy hasztalan terméknek tűnhet ismerve a kínai szürkepiacról származó hasonló eszközöket, de az olasz készítők ezt a tévhitet meg szeretnék cáfolni.

Az I’m Watch fantázianévre keresztelt karórával az “alapfunkción” felül (mely digitális vagy analóg óra, naptár) könnyedén elérhetjük Android OS-t futtató telefonunk legtöbb funkcióját. Elolvashatjuk az SMS üzeneteinket, e-mailjeinket, követhetjük a közösségi hálózatokon történt eseményeket (Twitter, Facebook, Foursquare), megtekinthetjük az időjárás alakulását, sőt, akár hívásainkat is könnyedén kezelhetjük a csuklónkról. Ugyan azt egyelőre nem tudjuk, hogy a készülék mely telefonokat támogatja majd, de a fejlesztők létrehoztak egy I’m Store nevű alkalmazásboltot, ahonnan további programokat tölthetünk le hozzá.

A formatervezők eleinte úgy gondolták, hogy egy felsőkategóriás terméket készítenek el, de látva a vásárlók igényeit úgy döntöttek, hogy egy 7 színből (fehér, citromsárga, rózsaszín, világoskék, zöld, piros, fekete) álló olcsóbb, 299 euróba kerülő termékvonalat is elindítanak. A karórákat a cég weboldalán rendelhetjük elő, s ha minden rendben megy a gyártási folyamat során, akkor szeptemberben megkezdik a kiszállítást. Reméljük, hogy egyre több olyan kiegészítő jelenik majd meg a piacon, melyek az androidos telefonok funkcióit bővítik majd ki. ... 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
Tovább a teljes cikkhez >>> I’m Watch az androidos eszközöket irányító karóra (androidhungary.com)

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: