IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

2EPUB - Online konverzió e-könyv formátumba Az e-könyv olvasókból egyre nagyobb a választék és egyre olcsóbban juthatunk hozzájuk, ráadásul megindult a táblagép invázió is. Itt az ideje, hogy olvasnivalóinkat e-book formátumban vigyük magunkkal.

Korábban mutattunk már egy remek kis programot, amelynek segítségével Windowson, Linuxon és OS X-en is tudunk e-bookokat készíteni. De szerepelt már nálunk kifejezetten íróknak szánt alkalmazás, amely a kész műből azonnal elektronikus könyvet farag, s a Macet használók a népszerű Pages szoftverből is exportálhatnak a rohamosan terjedő ePub formátumba.

Mindez szép és jó, de akad ezeknél egy egyszerűbb megoldás is, ha egy kész dokumentumot, PDF fájlt szereznénk e-book formára alakítani.

Több népszerű e-book formátumot is ismer

Ez pedig nem más, mint a 2epub oldal. Nem kell telepíteni, nem kell menükben bóklászni, vagy ismerkedni egy új szoftverrel. Egyszerűen töltsük fel a - maximum 25 MB-os - dokumentumot vagy éppen dokumentumokat (egy lépésben akár többet is konvertálhatunk egyszerre), majd válasszuk ki a kívánt célformátumot (ePub, LIT, Fb2, LRF, MOB) és néhány pillanattal később már tölthetjük is le az e-bookokat, hogy aztán magunkkal vigyük azokat kedvenc e-book olvasónkon, táblagépünkön, vagy akár a mobilon.

Több anyagot is konvertálhatunk egy lépésben

 

A 2epub nincs túlbonyolítva, s a bemeneti formátumokat illetően is sokrétű: doc, docx, epub, fb2, html, lit, lrf, mobi, odt, pdb, pdf, prc, rtf, txt, mindegy neki, bármit átalakít a kívánt másik formátumba. Éppen ezért arra is kiváló, hogy ha egy az olvasónk számára ismeretlen formátumú e-bookot kaptunk, azt átalakítsuk a megfelelőre.

...

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Tovább a teljes cikkhez >>> Konvertáljunk dokumentumokat e-book formátumokba online (techline.hu)

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: