IKT műhely - Csináld magad

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

A digitális fényképeket könnyű módosítani, szerkeszteni, és újabban ehhez már képszerkesztő programra sincs szükség, elég egy böngésző.

A legújabb online képszerkesztő, a flauntR azzal tűnik ki a mezőnyből, hogy a segítségével több ezer digitális effektet alkalmazhatunk a képeinken.

A használatba vétel első lépése, mint oly sok más esetben is, egy gyors és ingyenes regisztráció. Ezután megnyílik a böngésző ablakban a szerkesztő felület, amelyet akár teljes képernyőssé is alakíthatunk. Ha ilyen módon használjuk a szolgáltatást, akkor pillanatok alatt elfelejtkezünk arról, hogy tulajdonképpen egy böngészőprogramon belül dolgozunk.

kiprobaltuk-flauntr1

A tejes képernyős kezelő felület

Az átalakítandó képeket  több forrásból is kiválaszthatjuk. Így például betölthetjük a számítógépünkről, de aki a Flickr oldalán tárolja a felvételeit, egy azonosítás után, közvetlenül hozzáférhet ottani fotóihoz. A webes alkalmazásban csoportosítva találjuk a különböző hatásokat, és egy oldalsávban nemcsak ezek neve jelenik meg, hanem egy kis képen azt is láthatjuk, mire számíthatunk, amikor végrehajtjuk azokat. A választék bőséges, több ezer effekt található a listában. A végrehajtás mindössze annyiból áll, hogy kattintunk az egérrel, a változás pillanatok alatt megjelenik a képen. Ezek lehetnek olyanok, amelyek a kép színeit vagy megvilágítását befolyásolják, optikai torzításokat végeznek, de a legtöbb különleges kereteket és fóliákat helyez a felvételre.

kiprobaltuk-flauntr2

Oldalt kis képeken láthatjuk, mire számíthatunk egy-egy hatás alkalmazásakor

A módosított képet elmenthetjük a My album elnevezésű gyűjteménybe, ahonnan később további módosításra újból elővehetjük. Alkotásainkat ezen kívül megoszthatjuk másokkal is. Ezt megtehetjük úgy, hogy a saját gépünkre mentjük és onnan küldjük el, így mutatva meg ismerőseinknek. Ennél gyorsabb és egyszerűbb módszer, ha a Share menüből közvetlenül feltöltjük az átalakított képet  Flickr fotóink közé vagy elektronikus levélben küldjük el, akár több címre is.
A képeken alkalmazott látványos hatások nagyon jól mutatnak weboldalakon vagy blogokban. Ahhoz, hogy könnyen be tudjuk illeszteni a fotókat, szintén a Share menüből ki lehet másolni az elérésükhöz szükséges HTML kódot. Ezt azután már csak be kell tenni az oldalnak arra a pontjára, ahol meg szeretnénk jeleníteni a fényképet.

kiprobaltuk-flauntr3

Pillanatok alatt lehet félkész képekbe illeszteni fotónkat

Az oldal fejlesztői és üzemeltetői folyamatosan bővítik a szolgáltatásokat. A közeljövőben indul például

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techlinehu - Több ezer képi hatás online és ingyen - Képszerkesztés program nélkül böngészővel

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: