IKT műhely - 101 ötlet

 - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Idegen nyelv: Les curiosités de Paris
 
A tanulók keressék meg az interneten Párizs fő nevezetességeit (franciául), és jegyzeteljék ki a főbb érdekességeket, információkat.

Töltsenek le az internetről a témához kapcsolódó képeket, szöveget. Az óra második részében megbeszéljük, ki mit talált, és milyen érdekes információhoz jutott. Mindenki beszámol arról, hogyan keresett és milyen találatokat kapott. (Mi volt a kulcsszó, a színvonalasabb webcímeket megosztjuk egymással.)

Javasolt házi feladat vagy ellenőrző kérdés:
A következő órára mindenki készítsen a Wordben egy összefoglaló (2-4 oldalas) dokumentumot az órán letöltött képek, információk és a saját jegyzetek felhasználásával. Ellenőrzésként a tanár készíthet egy teszt jellegű feladatsort képekkel és az órán elhangzott tényanyagok felhasználásával, ezt a diákok a következő órán önállóan megoldják.

Továbbfejlesztési lehetőségek:
A feladat fejlesztéseként később Budapest (v. lakhelyük) nevezetességeiről keresnek információt és képeket (nem valószínű, hogy franciául kap találatot), majd franciára kell átültetni a magyar honlapokról szerzett információt. A fordításhoz segítségképp használhatja az interneten található két-, ill. egynyelvű szótárakat.

A feladat a Microsoft Magyarország megbízásából készült '101 ötlet innovatív tanároknak" kiadványából való. Az eredeti anyag itt olvasható jos.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: