Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Interaktív táblák segítik a tanulást az abasári általános iskolában, annak köszönhetően, hogy a község önkormányzata 10 millió forint támogatást nyert el az élethosszig tartó tanulás és a versenyképes képzés elősegítésére - közölte az önkormányzat médiareferense. Misi Norbert közölte: a nemzeti fejlesztési terv "Nem csak krétával - együtt a digitális írástudásért a XXI. században" című, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében
meghirdetett pályázatán nyerték el a támogatást, annak nyomán az öt interaktív tábla mellett 21 számítógépet is üzembe állítottak az iskolában.

Mint elmondta, az interaktív tábla olyan eszköz, amely egy szoftver segítségével kapcsolja össze a táblát egy számítógéppel, illetve egy projektorral úgy, hogy annak vezérlése a tábláról válik lehetségessé. Az eszköz komplex oktatási környezetet teremt a rávetítés, az internet és a multimédiás CD-k kínálta lehetőségekkel, amelyek segítségével a tanulók játszva, felfedezve, szórakozva sajátíthatják el a tananyagokat - tette hozzá Misi Norbert.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SGhu - Interaktív táblák segítik az oktatást Abasáron

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: