IKT műhely - Twitter

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Akinek kevés a 140 karakteres csipogás, az több órás hangüzenetet is világgá kürtölhet, ráadásul élőszóban.

Mindebben nincsen semmi varázslat, a Twitter üzeneteknél gyakran használt rövidített URL segítségével és a Chirbit szolgáltatással tehetjük ezt meg. Ráadásul nemcsak a Twitteren alkalmazhatjuk ezt a hangos üzenetírást, hanem Facebook- és Blogger-oldalunkon és elektronikus

levélmellékletben is.

Egy ingyenes regisztráció után azonnal használhatjuk a szolgáltatást, akár a weboldalon található hangrögzítővel, akár a számítógépünkön vagy a telefonunkon lévő felvevő programmal. Ha a webes rögzítést választjuk, akkor webkamerára vagy mikrofonra is szükségünk lesz, és ilyenkor a hangfelvétel maximális hossza 5 perc. A kész felvételek megjelennek a Chirbiten található személyes oldalunkon, és a mellettük található kis ikonokra kattintva tudjuk megosztani ezeket a közösségi oldalakon.

Ha valaki a Twitteren vagy a Facebookon rákattint a közzétett hivatkozásra, akkor a Chirbiten tárolt felvételhez jut. Itt mi is és a hallgatók is írhatnak megjegyzéseket a felvételhez, és arra is van mód, hogy hasonló módon készített hangüzenetben válaszoljanak.

 

Chribit

Akár több órás üzenetet is megoszthatunk

 

A közvetlen webes hangrögzítésen kívül kész audiofájlokat is fel lehet tölteni. A rendszer pillanatnyilag az mp3, aiff, m4a, amr és wav formátumokat tudja kezelni. A feltöltésnél 120 Mbájt lehet a fájl maximális mérete, ami például mp3 állomány esetén akár kétórás üzenetet is jelenthet.

Chirbit

Több módon állíthatunk elő hangüzenetet

 

A fentieken kívül még két érdekes módja van a hangüzenet létrehozásának. Az egyik a Video 2 Chirbit, amikor egy Youtube-videó linkjét kell megadnunk, és a szolgáltatás ebből fogja előállítani a hangfájlt (itt van erre egy példa).

chirbit

Az üzenet egy Youtube-videó hangja is lehet

 

Aki pedig azt szeretné, hogy az általa beírt szöveg felolvasott változata jelenjen meg Twitter- vagy Facebook-üzenetei között, az választhatja a

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techlinehu - Így fér kétórányi üzenet egyetlen Twitter-bejegyzésbe

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: