IKT műhely - Facebook

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

E sorok írója megnézte saját facebookos ID-számát, s megtörten bevallja, jó sok számjegyből áll. Vannak viszont, akiknek ennél jóval kisebb, egyjegyű szám szerepel az azonosítójukban, pontosabban szerepelt eredeti azonosítójukban. Ők voltak, akik először regisztráltak a Facebookon.

Az a bizonyos ID-szám ott található minden URL-ben, amellyel a fellépünk a Facebookra. A Business Insider

oldal összegyűjtötte azokat az ismert és kevésbé ismert felhasználókat, akik a legalacsonyabb ID-számokat birtokolják/birtokolták, azaz még akkor csatlakoztak a Facebook-közösséghez, amikor az még nem is volt igazán közösség. Ebből az összeállításból válogattunk.

Abban, hogy ki volt az első Facebook-tag, semmi meglepő sincs: igen, Mark Zuckerberg birtokolja a…, na nem az 1-es, sőt nem is a 2-es vagy a 3-as, hanem a 4-es ID azonosítót. Ez persze nem jelenti azt, hogy lenne, aki nála korábban már Facebook-tag volt, hiszen az első 3 számot is ő birtokolta, ezek a hozzáférések azonban már megszűntek, és jelenleg az ID=4 a legkisebb az ID-k közül.

 

Mark Zuckerberg Facebook oldala

Nem meglepő: övé a legkisebb, 4-es ID

 

A következő, tehát az 5-ös szám birtokosa Chris Hughes volt, aki egyébként kollégiumi szobatársa volt Marknak, így nem meglepő, hogy a Facebook-társalapítói között jegyzik őt is, mint ahogy Dustin Moskovitzot is, aki ugyancsak szobatárs és társalapító, és nem mellesleg a 6-os ID-számot kapta.

Arie Hasit volt az első olyan Facebook-tag, aki nem vett részt a közösségi oldal alapításában, ráadásul szobatárs sem volt, viszont a barátai ismerték Hughes-t, így ismerte meg Hasit a Facebookot, és kapta meg a 7-es számot.

Meglepő, de 8-as és 9-es ID-szám nem létezik a Facebookon, így jöjjön a 10-es szám tulajdonosa, Marcel Georgés Laverdet II. Hát ez bizony egy érdekes történet. Többen úgy vélik ugyanis, hogy Laverdet közelében sem volt a Facebooknak, amikor a 10-es szám következett volna, hanem az ott dolgozó mérnökök „hackelték meg” az oldalt (nyitva hagytak néhány ID-számot), és baráti kapcsolat révén jutott emberünk az imponáló számhoz.

Soleio Cuervoé volt a 11-es ID – a fiatalember baráti kapcsolatokat ápolt néhány korai Facebook-taggal. Később a Facebookhoz ment dolgozni, és ő lett a felelős a Like gombért.

Listánkat ezúttal a 12-es számnál akartuk befejezni, ám ilyen,

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techlinehu - Kik regisztráltak először a Facebookon

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: