Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Google Ideas projekt keretében az internetes cég teljesen új módon akarja megközelíteni a különböző társadalmi problémákat. A megoldásba bevonná a technikát is. A projekt első témája az "erőszakos szélsőségesség". Az ezzel kapcsolatos konferenciát Dublinban rendezik és az eseményen szélsőséges szervezetek korábbi tagjai, illetve ezen csoportok támadásainak áldozatai vesznek részt. A találkozót a Google mellett a Council on Foreing Relations és a Tribeca Filmfesztivál közösen szervezte meg.

A kezdeményezést még tavaly év végén hívta életre az internetes vállalat és a célja az, hogy megoldásokat találjon a különböző társadalmi problémákra. A projekt vezetésével a társaság Jared Cohen 29 éves terrorszakértőt bízta meg, aki tavaly ősszel hagyta ott az amerikai külügyminisztériumot a konszern kedvéért. Cohen blogbejegyzésében így foglalta össze a program lényegét: "Meg akarunk bizonyosodni arról, hogy a technika valóban minden kérdésnél szóba jöhet. Segítségül kívánjuk hívni a legégetőbb problémák megoldásánál."


Jared Cohen és Jim Lindsay
A konferencián szélsőséges csoportok egykori tagjai, volt neonácik, kolumbiai gerillák és IRA-tagok vesznek részt, aki ma már elítélik az erőszakot és kifejezetten a szélsőségesek ellen tevékenykednek. Ezek az aktivisták a tudósokkal, a diplomatákkal, a civil szervezetek képviselőivel és a szélsőségesek áldozataival találkoznak. "A szélsőségesek arra használják az új internetes technikákat, hogy az üzeneteiket minél több emberhez juttassák el. Mi pedig abban hiszünk, hogy a technika megoldást is kínál egy problémára és segíthet az erőszakos út elhagyásában" - tette hozzá a szakember.

A The Washington Postnak nyilatkozva Cohen kiemelte: a szélsőségességet egy univerzális problémaként kell tekinteni. Éppen ezért a résztvevők segítségével könnyen felfedezhetők azok az egyezések, amelyek túlmutatnak a kulturális, ideológiai, politikai, vallási és földrajzi határokon. Nem mindenki fogadta azonban örömmel a projektet. Christopher Boucek Közel-Kelet-szakértő például úgy vélte, hogy bár lehetnek hasonlóságok az egyes szélsőséges csoportok között, de minden problémára egyedi megoldást kell kínálni. Ugyan meg lehet változtatni az embereket, de nem lehet őket átnevelni. Egy iszlám szélsőségesből például sohasem lesz demokrata.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SGhu - Technikai nézőpontból oldana meg társadalmi problémákat a Google

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: