IKT műhely - IKT az osztályomban

Karaoké az interaktív táblán - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésKaraoke az interaktív táblán

A karaoke rendkívül népszerű és a hozzá szükséges audio- és videótechnika is rohamosan fejlődik. A digitális táblát, mint kivetítőt használva remek angol nyelvű énekórát tarthatunk, amely biztosan emlékezetes lesz a diákoknak, és tanárnak egyaránt.

Összeállítottunk egy listát négy olyan angol nyelvű helyről, ahol a nyelvtanuló karaoke-ínyencek megvalósíthatják álmaikat…

1. A Karaoke Channel Online (TKCO)

Karaoke az interaktív táblán

Itt akár szupersztárokká is válhatunk, saját zenei listánkat kezelhetjük-rendezhetjük, és a felvételeinket megoszthatjuk a barátokkal, ismerősökkel. Az oldal könnyen áttekinthető, gyerekjáték a használata és napi jelentést készít a felhasználó legújabb produkcióiról több közösségi oldalra is, mint a Facebook, MySpace, Delicious és más hasonló oldalak.

Ingyenes regisztrációval egy legfeljebb 200 dalból álló listát készíthet mindenki magának, ám ha hajlandó fizetni, akkor a lehetőségek.

2. A MySpace Karaoke

Karaoke az interaktív táblán

nagyszerű lehetőség a MySpace használóinak arra, hogy bemutassák baráti hálózatuknak, mennyire szeretik a saját hangjukat. A MySpace Karaoke-n könnyen kereshetők népszerű zenei felvételek, meghallgathatók hangszeres és énekes előadásban is, és a zenei pillanatok megoszthatók másokkal.
 
Az oldal egyben jó lehetőség ismertséget szerezni már publikáló zenei együtteseknek is, mivel hatalmas választékot kínál zenékből, amelyeknél a felhasználó vokált énekelhet az eredeti dal előadójával. A használathoz le kell tölteni és telepíteni a "ksolo recorder" nevű programot. A Windows-használók számára jó hír, hogy a program a videofelvételt is támogatja, sőt, audio-effektek használatát is, amelyek az énekes hangját profibbá tehetik (persze, ez nem feltétlenül szükséges...).

3. Sims On Stage

Karaoke az interaktív táblán

Ez az oldal egy olyan online közösség, amely olyanoknak való, akik szeretik a varázslatos képi és zenei manipulációkat. Itt ezt a Sims dalai, videóklipjei és képei segítségével tehetik meg.

Az oldal, mely nem sokat változott 2007 óta, dalok roppant széles választékát kínálja, hang és videofelvételi lehetőséget nyújt hangszerekkel, sőt, gyakorlási alkalmat bemutatókkal, ahol a háttérben vokált énekelhet a felhasználó - mindezt ingyenesen. Az oldal alapvető közösségi vonásokkal rendelkezik, az előadás megosztható számtalan közösségi oldallal.

4. SingSnap

Karaoké a digitális táblán

Ennél az oldalnál egy szörnyű hirdetési felület alaposan csökkenti az élvezeti értéket, de ha alaposan áttekintjük a SingSnap-on található zenék mennyiségét és minőségét, akkor nagy élményben lesz részünk.

Az oldal képes három webkamerát kezelni, a felvételi lehetőségek özönét kínálja, és manuális beállítási lehetőségeket is nyújt az audio-, videó- és internet-beállításoknál.

Különösen jó, hogy lehetőséget ad például duettek éneklésére, megjegyzések hozzáfűzésére, szavazásra vagy éppen az adott dal beágyazására más oldalakba – amely funkciókat, ha akarjuk ki is lehet kapcsolni.

A használata ingyenes, de havi előfizetés fejében eltűnnek a hirdetések, nő a dalok választéka és extra funkciók is elérhetők.

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: