Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Az új technológia segítségével több kilométeres hatósugarú vezeték nélküli hálózat hozható létre, olcsón.

A Microsoft és néhány nagy cégcsoport nemrég kezdte el a tévé kihasználatlan frekvenciatartományain üzemelő wifi tesztelését Cambridge-ben. Most derül ki, hogy KNOWS névre keresztelt technológia valójában működik-e anélkül, hogy megzavarná a hagyományos televíziós adásokat.

“Wifi szteroidokkal” – így is emlegetik az új technológiát, mivel a tévé frekvenciáján nyújtott internet-hozzáférés sokkal nagyobb távolságokra képes eljutni, mint a hagyományos wifi – a potenciális hatósugara több kilométer. A Microsoft már egy ideje kísérletezett redmondi kampuszán is, interferencia teszteket végeztek tévével és a vezetéknélküli mikrofonokkal.

“A próbaüzem eredményei mélyreható és pozitív hatásokkal járhatnak a technológiára és a társadalomra” – írja Dan Reed a Microsoft technológiai stratégiáért felelő vállalati alelnöke blogbejegyzésében.

A Microsoft szerint hatalmas – akár új üzleti – lehetőségek rejlenek a technológiában, mivel nagyon olcsón lehet vele internet-hozzáférést biztosítani. A Google és más nagy technológiai cégek szintén érdeklődnek a kihasználatlan frekvenciák iránt.

A televíziós műsorszolgáltatók történetileg bizalmatlanok a frekvenciájuk internetes adatátvitelre történő felhasználása iránt. Emiatt néhány másik cég is részt vett a kísérletben: több helyi vállalat mellett a BBC, a Nokia, és a Samsung is.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> A tévé frekvenciáján működő wifit tesztel a Microsoft

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: