Számítógépek - Okostelefonok

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Tovább csordogálnak a hírek a Microsoft mobil operációs rendszerének ősszel esedékes frissítésével kapcsolatban, amely hamarosan elérhető lesz.
Tovább csordogálnak a hírek a Microsoft mobil operációs rendszerének ősszel esedékes frissítésével kapcsolatban, amely az eddig megismert újításokkal hamarosan elérhető lesz a külső fejlesztők számára.

Korábban már több alkalommal írtunk a Mango kódnéven szereplő új verzióról, amelyről tudjuk, hogy félezer kisebb-nagyobb változtatással érkezik majd, legutóbb pedig arról számoltunk be, hogy a szoftvercég a Zune alatt megismert egyes alkalmazásait portolja az új rendszer alá, a nagyobb kényelem jegyében. Most két újabb szereplőről olvashatunk, miközben egyre közeledünk a megjelenés felé.


Az elmúlt napokban ugyanis egy figyelemreméltó videó bukkant fel a YouTube portálon, amelyben a Kinect mozgásérzékelő vezérlő integrálásáról láthatunk részleteket, pontosabban az ezáltal elérhetővé váló funkciókat ismerhetjük meg. Az Xbox 360 konzolhoz megjelent tartozék a hangvezérlést valósítja meg, ezt pedig immár összeköti a Windows Phone 7 platformra támaszkodó okostelefonokkal, így például a Live TV alatt (az Xbox 360 és a Windows Media Center közreműködésével) szóban utasíthatjuk készülékünket arra, hogy új bejegyzéssel egészítse ki a WP7 Calendar alkalmazást, amely majd időben értesít bennünket az egyes műsorok kezdetére, illetve bizonyos interaktív reklámok esetében a Bing alatt kérhetjük le a közelben megtalálható márkaképviseleteket és egyéb elérhetőségeket.

Az NFC támogatásáról több pletyka is megjelent az utóbbi időben, ezúttal Paul Thurrott oldalán bukkantak fel részletek, ő a Nokia által bejelentett N9 okostelefon specifikációját vesézi ki. Itt felbukkan az NFC, más források szerint pedig a Microsoft új partnerével közösen dolgozik a platform integrációján, amelynek eredményeként a gyártótól érkező WP7-telefonok tartalmazhatják majd a támogatást. Mindez egybeesne az Apple és a Google terveivel, akik szintén egyre komolyabban fordulnak a mobil fizetési technológia iránt, az pedig hab a tortán, hogy a Microsoft 14 szabadalma hivatkozik valamilyen formában az NFC-re.

A Mango már a héten elérhetővé válhat a külső fejlesztők számára, a szélesebb közönség pedig szeptemberben ismerheti meg az új verziót.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - NFC és Kinect a WP7 Mango alatt

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: