Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Letölthető a Windows 8 demóban bemutatott HTML5-motort használó böngésző. Az IE 10 második „platform preview-ja” számos új szabványt támogat, és készen áll a HTML5 technológia fogadására.
A HTML5 nem is olyan rég még csupán a tesztek és a demók világában létezett, a weboldalaknak csupán elhanyagolható méretű és jelentőségű része épült rá. Ez azonban sokat változott: a Microsoft felmérése szerint ugyanis a világ 50 ezer népszerű weboldala használja már ezt a technológiát, és a fejlesztők egyharmada fog HTML5-ben dolgozni még ebben az évben. Egyértelmű tehát, hogy fordulóponthoz érkezett a HTML5 sorsa, immáron a fejlesztők jelentős hányada olyan alapvető eszközként tekint rá, amelyet használni kell a mindennapokban. A HTML5 a nemrég debütált Windows 8 demóban is megjelent – a kezelőfelület erre a technológiára épült.

 
Az IE10 PP2 újdonságai

Az IE10 PP2 verziója révén a fejlesztők elkezdhetik a HTML5-re épülő, a korábbinál szebb és interaktívabb alkalmazásaik elkészítését, amelyekhez az alábbi újdonságok járulnak hozzá:
•         A CSS3 Floats, HTML5 Drag-drop, File reader API, Media Query Listeners szabványok teljes, valamint a HTML5 Forms kezdeti támogatása.
•         Nagyobb teljesítményű és hatékonyabb HTML5 alkalmazások – a Web Workers with Channel Messaging, az Async script support és egyéb technológiák jobban gazdálkodnak az erőforrásokkal.
•         Biztonságosabb alkalmazások a HTML5 Sandbox és az iframe elkülönítés miatt.
 
Az Internet Explorer 10 fejlesztők számára ajánlott Platform Preview verziója erről az oldalról tölthető le, ahol a böngésző kódja várhatóan háromhavonta újul majd meg. A weboldalon ezen kívül számos új szabványt is tesztelhetnek a fejlesztők.
 <<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Letölthető az Internet Explorer 10 Platform Preview 2

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: