IKT műhely - Netbiztonság

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A közösségi oldalak közül a Twitter tárolja a legkevesebb személyes adatot.
Nem megdöbbentő, de tanulságos Christopher Lacroix újmédia-szakértő összeállítása arról, hogy melyik közösségi hálózat milyen adatokat gyűjt felhasználóiról. Az egyértelmű elsőség természetesen a Facebooké, ami annyit tud felhasználóiról, amennyit talán ők maguk sem: nevüket, címüket, nemüket, születési évüket, emailcímüket, chat-accountjaikat, családi állapotukat, szexuális preferenciáikat és hobbijaikat; azt, hogy melyik időzónában élnek, és hogy milyen képeket töltöttek fel magukról, többek között. Ezeknek az adatoknak a nagy részét ráadásul az ismerősökről is tudja, vagy legalábbis megpróbálja begyűjteni.

Facebookos magasságokba ugyan nem ér fel, de még így is sokat tud a szakmai kapcsolatokat építő LinkedIn, míg a többi közösségi oldal megelégszik alapinformácikókkal - a Google például meglepő módon viszonylag kevés személyes adattal sáfárkodik a többiekhez képest.

Adatvédelmi szempontból a Twitter a legbiztonságosabb: ott gyakorlatilag csak a felhasználók nickneve, profilképe és webszájtjának címe tárolódik.

socialchart.png
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu - A Facebook tudja rólunk a legtöbbet

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: