IKT műhely - 101 ötlet

 - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Fizika: A domború lencse bemutatása
 
Készítsünk prezentációt a mellékelt ábra alapján....

... a domború lencse képalkotásáról abban az esetben, amikor a tárgytávolság (t) az egyszeres és a kétszeres fókusztávolság között van! A prezentáció három diából álljon!

Fizika: A domború lencse bemutatása
  1. Az első dia egy címdia legyen! A dia címe és alcíme: A domború lencse képalkotása (abban az esetben, ha a tárgytávolság az egyszeres és a kétszeres fókusztávolság között van)
  2. A második dia tartalmazzon egy olyan ábrát, amelyen szerepel az optikai tengely, rajta a fókuszpontok (F), a kétszeres fókusztávolság (2F), a domború lencse, a tárgy (T), és a tárgytávolság (t)! A dia címe Domború lencse legyen!
  3. A harmadik dia címe A domború lencse képalkotása legyen! Az előző dián lévő képpel megegyező képet tartalmazzon. Csak balról beúszás animációval jelenjenek meg az ábrán a nevezetes fénysugarak (optikai tengellyel párhuzamos és a geometriai középponton (O) áthaladó), majd ezek után a kép (K) és a képtávolság (k)
  4. Hasonlóképpen készítsünk prezentációt a következő oldali ábra alapján a homorú lencse képalkotásáról!

 

Fizika: A domború lencse bemutatása

 

Használható szoftverek:

Prezentáció elkészítésére: PowerPoint (a Tisztaszoftver Programban díjmentesen elérhető Microsoft Office része)

A feladat a Microsoft Magyarország megbízásából készült '101 ötlet innovatív tanároknak" kiadványából való. Az eredeti anyag itt olvasható jos.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: