IKT műhely - 101 ötlet

 - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Biológia: Híres tudós munkásságának bemutatása házi dolgozatban
 
A házi dolgozatok témai lehetnek híres tudósok: kutatók, orvosok, utazók.

Az anyaggyűjtés legnehezebb, de legbiztonságosabb módja még mindig a könyvtári kutatómunka, mert bár az interneten rengeteg anyag található, de azok gyakran nem lektoráltak, s ezért pontatlanok és hibásak is lehetnek.Ezért nem feltétlenül az a házi dolgozat a legjobb, amely csak internetes forrást használ. De tény, hogy jó minőségű ábrákat és képeket lehet onnan letölteni.

A jó házi dolgozat pontos, korrekt és olvasmányos, érthető és áttekinthető, olyan, amelyet ha egy érdeklődő a kezébe vesz – ha nem is az egészet olvassa el –, beleolvas, átlapoz.

Készítésekor megtanul a diák bevezetetőt és esetleg zárszót írni, pontos irodalomjegyzéket és tartalomjegyzéket szerkeszteni, szöveget fejezetekre osztani, képeket és ábrákat szépen beilleszteni, borítót alkotni, és megtalálni a megfelelő összekötési formát.

Használható szoftverek:

Névjegykártya készítésére: Word, Publisher (a Tisztaszoftver Programban díjmentesen elérhető Microsoft Office részei. )

A feladat a Microsoft Magyarország megbízásából készült '101 ötlet innovatív tanároknak" kiadványából való. Az eredeti anyag itt olvasható jos.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: