IKT műhely - IKT az osztályomban

Online fordítás: immár magyarul is tud a Google Translate! - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésOnline fordítás: immár magyarul is tud a Google Translate!

Mostantól magyarul is használható a Google fordítója, így több mint 40 nyelvről fordíthatunk magyarra és vissza, több kevesebb sikerrel...

A Google Translate az egyik legjobb online fordító szolgáltatás, eddig azonban a magyar nyelvvel nem birkózott meg.

Mostantól azonban minden más lesz, hiszen az opciók közé bekerült a magyar nyelv is, így szinte bármilyen nyelven találunk is egy érdekes honlapot, annak tartalmát egy mozdulattal lefordíthatjuk anyanyelvünkre. Nagyjából... 

Online fordítás: immár magyarul is tud a Google Translate!

Sajnos a Google megoldása sem vezet sokkal jobb eredményre, mint az eddigi online próbálkozások (például a webforditas.hu), viszont tanulékony és ha éppen kedvet érzünk hozzá, akár javaslatokat is tehetünk neki a helyes fordításhoz, így elvileg az adott fordulatot előbb vagy utóbb helyesen fordítja majd. Ezért ha egyelőre nyögvenyelős is, később javulhat a teljesítménye.

Online fordítás: ummár magyarul is tud a Google Translate!

                   Techline cikkek angolul. Vagy olyasmi...                                

A Google Translate magyarul is az eddigi gyakorlatnak megfelelően használható, megadjuk a fordítandó szöveget, vagy a lefordítani kívánt weboldal linkjét és a Translate gombra kattintunk. Magyarról a többi nyelvre és persze vissza egyaránt működik. Ha nem is oldja meg a fordítást tökéletesen, mankónak azért jó lehet, ha nem vagyunk a helyzet magaslatán egy adott nyelvben (ha viszont a kérdéses nyelvet egyáltalán nem ismerjük, a félrefordítások zsákutcába vezethetnek).

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható techline.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: