IKT műhely - 101 ötlet

 - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Matematika: Geometria tételek bizonyítása prezentációban

Készíts egy-egy geometriai tétel bizonyításához szemléletes prezentációt!

A megoldás során ügyelj arra, hogy az állítástól haladj a következtetés felé, részletesen írd ki és jelenítsd meg a használt összefüggéseket!

Akkor jó a feladat megoldása, ha szinte szöveg nélkül (matematikai jelölésekkel), mintegy némafilm mutatja be a bizonyítást. (Helytelen megoldás esetén kimutatható, hogy a készítő nem tudja, mit jelent „bebizonyítani” egy állítást, vagy jól beazonosítható, hogy a készítő melyik résszel nincs tisztában.)

Például: Szögfelező tétel, Háromszög köré írt kör tétele, Magasságvonalak metszéspontjáról szóló tétel, Kerületi és középponti szögek tétele.

Használható szoftverek:

Prezentáció elkészítésére: PowerPoint (a Tisztaszoftver Programban díjmentesen elérhető Microsoft Office része)

A feladat a Microsoft Magyarország megbízásából készült '101 ötlet innovatív tanároknak" kiadványából való. Az eredeti anyag itt olvasható jos.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: