IKT műhely - 101 ötlet

 - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Biológia: Növénytakaró
 
Olyan kördiagramokat készíthetnek a tanulók, amelyek bemutatják hazánk természetes növénytakarójának százalékos összetételét.

Az adatok statisztikákból beszerezhetőek. Sok-sok diagramtípusból választhatnak, az adatok pontossága mellett a szemléletesség is nagyon fontos.

Az PowerPointba való másolásuk után közösen elemezhetők a diagramok. A diák esetleg animálhatóak is lehetnek, ha a közös kategóriákat is sikerül megállapítani.

Például az erdők: fenyvesek, tölgyesek, bükkösök stb.

Használható szoftverek:

Táblázat és prezentáció elkészítésére: Excel, illetve PowerPoint (a Tisztaszoftver Programban díjmentesen elérhető Microsoft Office részei. )

A feladat a Microsoft Magyarország megbízásából készült '101 ötlet innovatív tanároknak" kiadványából való. Az eredeti anyag itt olvasható jos.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: