IKT műhely - IKT az osztályomban

Víz alá is merülhetünk az új Google Earthben - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésVíz alá is merülhetünk az új Google Earthben

San Franciscóban bemutatták a Google térképszoftverének legújabb verzióját. Már 3D-ben kutathatjuk az óceánokat, bolyonghatunk a Marson, ráadásul mindezt akár magyarul.

Előzetesen már lehetett tudni, milyen fejlesztéseken dolgozik a Google, például hogy készül egy Google Ocean nevű program, és íme, meg is érkezett, csak éppen az új Google Earthbe bújtatva.

A kliensen együtt dolgoztak a világ vezető tudósai (többek között a National Geographic fő oceanológusa, Sylvia Earle). A Google-főnök, Eric Schmidt elmondása szerint ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a tengerek, a víz alatti élővilág veszélyeztetettségére.

Víz alá is merülhetünk az új Google Earthben

Húsz új szolgáltatás került a szoftverbe, melyeknek köszönhetően játszhatunk National Geographic-os földrajzi kvízt, vagy a híres tengerkutató, Jacques Cousteaou eddig soha nem látott filmjei közül is válogathatunk.

Víz alá is merülhetünk az új Google Earthben

A szórakozásra vagy kalandra vágyóknak is segít a program vizes része, hiszen megtaláljuk a szörfözésre legalkalmasabb területeket, a legjobb merülőhelyeket. Sőt megnézhetjük a már felfedezett hajóroncsok pontos helyeit.

Víz alá is merülhetünk az új Google Earthben

Az időszalag segítségével pedig egy adott hely műholdas képei között válogathatunk több évre visszamenőleg, továbbá a Föld és Mars között is válthatunk nézetet, valamint lehetőség nyílik az égbolt fürkészésére is. A Google Earth 5.0 az eddigi huszonhat helyett immár negyvenegy nyelven érhető el, és már le is tölthető.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható  index.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: