IKT műhely - 101 ötlet

 - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Biológia: Rövidfilm készítése egy biológiai kísérlet elvégzéséről
 
Vannak olyan kísérletek, amelyek a tantermi körülmények között vagy egy tanóra alatt nem végezhetők el.

Ezek előkészítéséről és végrehajtásáról készülhetnek rövid filmek, amik bemutatják a kísérletek legfontosabb mozzanatait. Így mindenki láthatja a folyamatok összes fázisát.

Ilyen kísérlet bizonyítja az egyik legegyszerűbb tanulási folyamatnak, a megszokásnak létezését. Biztosítja azt, hogy az állatok egy idő után megszokják az őket érő közömbös ingereket, s azokra már nem reagálnak feleslegesen.

Ez a kísérlet éti csigával is elvégezhető: az asztalon történő közeli koppintásra egyre kevésbé húzza össze magát az állat. A filmen csak az összehúzódások szerepeljenek, nem kell kivárni a tanulóknak az állat megnyugvását.

Használható szoftverek:

Fotók összefűzésére és szerkesztésére: Photo Story 3

Fotók és videók összefűzésére és szerkesztésére: Movie Maker 2

Prezentáció elkészítésére: PowerPoint (a Tisztaszoftver Programban díjmentesen elérhető Microsoft Office része)

A feladat a Microsoft Magyarország megbízásából készült '101 ötlet innovatív tanároknak" kiadványából való. Az eredeti anyag itt olvasható jos.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: