Interaktív tanterem - Teremvezérlés, médiabútorok, digitális képkeretek

Virtualizáció és Linux a brazil oktatásban - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésVirtualizáció és Linux a brazil oktatásban

A Userful kanadai cég 5560 brazil iskolában összesen 324 000 virtualizált asztali környezetet szerel fel.

A vállalat szerint a brazil kormány döntése minden idők legnagyobb Linux- és virtualizációs beszerzési programja, amely jelentősen megkönnyítheti a helyi emberek költséghatékony informatikai képzését.

A projekt ráadásul nem csak az oktatásban játszhat kiemelkedő szerepet, hanem több millió brazil állampolgárnak teheti lehetővé a számítógépekkel és a számítástechnikával való ismerkedést. A megoldás legnagyobb előnye, hogy Brazília így több millió dollárt takaríthat meg, hiszen nem lesz szükség költséges PC-beszerzésekre. Ráadásul a drasztikusan alacsonyabb áramfogyasztás miatt csökken a környezetet érő károsanyag-kibocsájtás is.

A Userful Multiplier nevű Linux alapú környezetnek köszönhetően egyetlen asztali számítógéppel akár tíz képernyő is vezérelhető. "Munkaállomásonkénti csupán 50 dolláros költségével a Userful Multiplier a legjobb informatikai megoldás az iskolák, a cégek és a kormányzati rendszerek üzemeltetőinek" - nyilatkozta Tim Griffin, a kanadai vállalat elnöke. A Userful abból indul ki, hogy egy számítógép erőforrásait a böngészés vagy a szövegszerkesztés alig terheli le, így azok közben más feladatok elvégzésére is alkalmasak. A feladatok megosztásával a fennmaradó erőforrások jól kihasználhatók.

Virtualizáció és Linux a brazil oktatásban
 
A becslések alapján a beruházással a brazil kormány - a szükségtelenné váló hardverbeszerzéseknek köszönhetően - összesen 47 millió dollárt tud majd megtakarítani. Ezzel párhuzamosan az egyes PC-k alkalmazásához képest az áramfogyasztás is 90 százalékkal csökkenthető. Ez további 9 millió dolláros megtakarítást jelent. "Ez azt jelenti, hogy éves szinten 140 000 tonna széndioxiddal kevesebbet bocsájt majd ki Brazília. Ez olyan, mintha évente 24 000-rel kevesebb autó róná a brazil utakat" - mondta Sean Rousseau, a Userful marketingmenedzsere.

A brazil kormány azért indította a programot, hogy az iskolákban a diákok megfelelő körülmények között sajátíthassák el a későbbi modern munkavégzésükhöz szükséges informatikai ismereteket. "A célunk az, hogy 2010-ig 45 000 iskolában jelenjenek meg az információs és a kommunikációs technológiák és ezekkel a 2,7 millió diák körülbelül 60 százaléka ismerkedhessen meg" - közölte Ronaldo Mota, a brazil oktatási minisztérium munkatársa.

A Userful korábban 19 000 hasonló munkakörnyezetet szerelt fel Brazíliában, amelyeket a helyiek a mai napig nagy megelégedéssel használnak. A programban a Userful mellett a ThinNetworks és a Positivo brazil vállalatok vesznek részt.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható  sg.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: