IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Egy ügyes kis program összefogja nekünk a legfontosabb szolgáltatásokat, így többek között a Facebook, a Gmail vagy éppen a friss hírek is csak egy kattintásra lesznek.

A Pokki egy nagyon érdekes és hasznosnak tűnő kezdeményezés, amely igencsak leegyszerűsítheti például Gmail levelezésünk vagy Facebook fiókunk menedzselését, de ugyanígy a friss hírek elérését, a Twittert, sőt, az eBay-t is egy

kattintásnyi közelségbe hozza (egyelőre, mert várhatóan a lista még bővülni fog). Mindezt egyszerű, de ízléses és könnyen átlátható felületen.

 

 
 

A program és a hozzá tartozó szolgáltatás lényege, hogy online alkalmazásokat, szolgáltatásolgáltatásokat tudunk a Pokki segítségével a Windows Tálcájára "telepíteni", egy kattintással. Pokki modult bárki létrehozhat a saját online megoldásához, ehhez a készítők minden segítséget megadnak.

 
 

Kezdetnek Gmail, Facebook, LivingSocial, Groupie, Wall Street, Headlines (ez egy RSS olvasó), eBay és Tweeki (avagy Twitter modul) áll rendelkezésünkre. Ezeket a Pokki telepítése után egy kattintással letölthetjük és telepíthetjük, majd használatba vehetjük. Mindegyiket "buborék" szerűen érjük el a Tálcáról, az ikonjukra kattintva. Az ikonokon természetesen azt is látjuk, hogy éppen hány új üzenetünk érkezett, de természetesen nem csak a bejövő üzenetek elolvasására van lehetőségünk, írhatunk levelet, küldhetünk Facebook, Twitter üzenetet is, közvetlenül a minialkalmazások felületéről. Ha például csak Gmail fiókot használunk, a webes felület és egy külön telepített e-mail kliens helyett is tökéletesen megteszi ez a megoldás!

 
 

Az RSS olvasó is remekül használható, az előre definiált hírforrások mellett lehetőségünk van általunk megadott RSS csatornák felvételére is (sajnos a Google Readert nem támogatja, de később talán erre is lesz külön modul).
A Pokki egyelőre Windows 7 alatt

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techlinehu - Facebook Gmail Twitter és hírek elérése tökéletes kényelemben

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: