IKT műhely - IKT az osztályomban

GeoGebra a digitális táblán – dinamikus matematikai szoftver geometria, algebra és számítási feladatokhoz - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésA GeoGebra magyar nyelven is elérhető ingyenes dinamikus matematika szoftver kiválóan alkalmazható a geometriai szerkesztések, algebrai, koordináta-geometriai számítások tanításánál és nem utolsó sorban függvények oktatása során…
GeoGebra a digitális táblán – dinamikus matematikai szoftver geometria, algebra és számítási feladatokhoz
 
A program egyrészt egy dinamikus geometriai rendszer, ahol pontokat, vektorokat, szakaszokat, egyeneseket, kúpszeleteket éppúgy lehet ábrázolni, mint függvényeket, majd ezeket az alakzatokat dinamikusan változtatni lehet.

A Program látványosabbá érthetőbbé teszi a függvény-transzformációkat interaktív táblán, de még hatékonyabb, ha a tanulók saját gépeiken önállóan vagy csoportban is használhatják.
A program használata könnyen elsajátítható. A kész feladatlap weblapként is menthető, így futtatásához nincs szükség a GeoGebra környezetre.”
– Tóth Ágota matematika, fizika, informatika tanár, Budapest.
A GeoGebra másrészt egyenletek és koordináták is megadhatók közvetlenül, illetve változóként használhatunk számértéket, pontot, vektor. A GeoGebra képes a függvények deriváltjának és integráljának meghatározására, valamint parancsokat biztosít a gyökök és szélsőértékek kereséséhez.

Ezen két nézőpont határozza meg leginkább a GeoGebrat: alakzat egyszerre van jelen kifejezés és geometriai rajz formájában. 


Markus Hohenwarter a GeoGebra megalkotója A GeoGebrát oktatási segédletként készítette 2002-ben Markus Hohenwarter a Salzburgi Egyetemen diplomamunkájának részeként, majd továbbfejlesztette a programot. A GeoGebrát az elmúlt évek során számos nemzetközi díjjal jutalmazták. Világszerte több mint 35 nyelvre fordították le, többek között magyarra is.
 

A programró többet itt tudhat meg itt:GeoGebra

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: