IKT műhely - IKT az osztályomban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

A Weaving History egy különleges, ingyenes online szolgáltatás, amit a történelem (és más tantárgy!) tanításához remekül lehet használni. Lényege, hogy olyan történelmi időszalagot hozhatunk létre, ahol az egyes eseményekhez nemcsak képes leírást tudunk adni, de az esemény helyszínét térképen is láthatóvá tehetjük.

A Weaving History-ben úgynevezett Factlets (adatlapokat) és az ezek összekötéséből származó Thread-eket hozhatunk létre. AZ adatlapokon adhatjuk meg az eseményhez kapcsolódó tényeket: hely, idő, nevek és egyéb információk. A koordináta paraméterekkel vagy a térképen való bejelöléssel megadott helyszínek megjelennek a Weaving History térképén.
 
Az összekapcsolt események adják a történések kronológiai sorát. Az elkészült munkát többféle nézetben is megnézhetjük: egyszerű listában, hagyományos időszalagon,és/vagy térkép nézetben is. A legösszetettebb nézetben mindent egyszerre látunk.


Órai alkalmazás

A Weaving History egy jó lehetőség arra, hogy a tények további vizualizációjával (térképen való elhelyezés) növeljük a történelmi kronológia iránti fogékonyságot. Nem csak történelem órán használható, hanem pl. magyar, vagy ének-zene órán, egy-egy író, költő, zeneszerző életrajzának bemutatására.
 
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábortanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaiból<<< Erre a hírre itt találtunk.
Olvassa el az eredeti cikket!

>>> Weaving History - Create Timelines with Maps to Match

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: