Interaktív eszközök - interaktív asztalok

2010-ben lesz kapható itthon a Microsoft Surface - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés2010-ben lesz kapható itthon a Microsoft Surface

Egy év múlva Magyarországon is megpróbálja elterjeszteni a "surface" nevű viszonylag újnak számító technológiáját a Microsoft. A dohányzóasztalhoz hasonlító méregdrága készülék felületén az iPhone-hoz hasonlóan, érintéssel lehet használni a Windowst.

A készüléket a hannoveri Cebiten is kiállították, a redmondi cég ugyanis több nyugat-európai országban már most szeretné azt forgalmazni.
 
Magyarországra csak 2010-ben érkezik az Egyesült Államokban jelenleg 10.000 dollár (2,5 millió forint) kóstáló masina. A méregdrága gépét nyilván nem az átlagfelhasználók keresik majd. A magyarországi Microsoft illetékese közölte, hogy egy elit szépségszalon már felkereste őket, hogy vásárolnának egy ilyet, de egyelőre azt a választ adták, hogy 2010-ig várniuk kell vele, ha itthon akarják megvenni.

                       2010-ben lesz kapható itthon a Microsoft Surface    2010-ben lesz kapható itthon a Microsoft Surface
    
                       2010-ben lesz kapható itthon a Microsoft Surface     2010-ben lesz kapható itthon a Microsoft Surface

A surface technikai része érdekes, ám az iPhone után nem eget rengető technikai ördöngösség, amely ilyen árat feltételezne. Az elegáns gép érintőfelületes, folyadékkristályos felső részén kézzel megfogva és elhúzva lehet pakolni a fájlokat. A rendszert leginkább olyan intézmények tudják kihasználni, mint a bankok, vagy kaszinók. A technológiát felhasználandó az InterKnowlogy nevű brit szoftverfejlesztő cég azt tervezi, hogy olyan speciális oktató programokat készít, amellyel doktorok gyakorolhatják az operációkat három dimenzióban - értesült az ITPro brit szakmai honlap.
 
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható sg.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: