IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Bizonyára sokan gondolnak vissza nosztalgikus érzésekkel a varázslatos DOS-os időszakra, az egyre szépülő játékokra, amelyekkel élmény volt játszani. Nos, nosztalgiázzunk a gyakorlatban!

Néhány hete már szó volt nálunk egy oldalról, amelyen C64-es játékok segítenek kikapcsolódni a napi munka közepette, s ehhez nincs szükség semmiféle emulátorra, csak egy böngészőre.

Nem, senkit sem buzdítunk arra, hogy ezért akár csak virtuálisan is telepítsen egy DOS-t, majd megpróbálja összevadászni az internetről a régi DOS-os játékokat. Ennél egyszerűbb módszert mutatunk!
 
 

Ennek az oldalnak a testvérlapján, a dosdose.com-on e közben DOS játékokat kelthetünk életre, szintén anélkül, hogy emulátort telepítenénk, vagy egy régi PC-re raknánk fel a DOS valamelyik verzióját. Valójában azt sem kell tudnunk, mi a DOS és hogyan működik, a dosdose.com-on csak ki kell választanunk a kategóriákra osztva felsorolt játékok közül azokat, amelyekkel játszani szeretnénk, s már indulhat is a móka, közvetlenül a böngészőben.

Szerencsére ezt csak pár pillanatig látjuk...

 

Az oldalon egyébként számtalan egykor igen népszerű játékot megtalálunk, s olyan gyöngyszemek is felbukkannak, mint az Indiana Jones and the Last Crusade, a Prince of Persia, a Lemmings 2, a Street Rod 2, a Defender of the Crown, vagy éppen a legendás Pirates! (a mi egyik kedvencünk, a Legend of Kyrandia is megtalálható itt, bár a működésével akadtak gondjaink). Sajnos nem minden játék fut kifogástalanul, de ha az egyik nagyon nem akarna működni, azért még mindig marad elég alternatíva. Minden játékról kapunk nézőképet, így ha valamelyiket eredetileg nem ismertük, nagyjából láthatjuk, hogy milyen lehet.

Klasszikus DOS játékok, online

 

Ahogy már említettük, a játékok használatához csak egy böngészőre van szükség, illetve telepített Java környezetre, de ezek azért a legtöbb gépen megtalálhatók, teljesen mindegy, hogy Windowst, OS X-et, vagy éppen Linuxot használunk-e.<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Nosztalgiázzon népszerű DOS játékokkal telepítés nélkül online

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: