IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A digitális képek szerkesztését előbb-utóbb mindenki kipróbálja, főleg ha olyan egyszerűen és ingyen megteheti, ahogy azt a legújabb online szerkesztő kínálja.
Annak ellenére, hogy a digitális fényképezőgépek egyre tökéletesebb képeket készítenek, mindig marad egy kis módosítani való a fotókon. Hol a kivágást, hol a világosságot, hol a színeket kell változtatni, de az is gyakori, hogy más méretben van szükségünk egy képre, vagy szöveget, esetleg különleges hatásokat akarunk elhelyezni rajta. A jó hír, hogy mindezt szoftver vásárlása nélkül is megtehetjük, mert számos online szerkesztőt találhatunk az interneten. Ezek közül a legújabb a free online photo editor. A használatához nincs szükség regisztrációra, bejelentkezésre.
Free online photo editor

Ceruzarajz és képkeret - pillanatok alatt

 

Első lépésként ki kell választani, hogy melyik képet akarjuk szerkeszteni. Ezt feltölthetjük a számítógépünkről vagy egy URL cím megadásával az interneten található képen is dolgozhatunk. A harmadik lehetőség, hogy hozzákapcsoljuk a szerkesztőt a Facebook-hozzáférésünkhöz, és az ott tárolt képeinket módosítjuk.

Free online photo editor

photoedit1: Egyetlen kattintással a polaroid hatást is kölcsönözhetünk a képnek

 

Ha már beolvastuk a képet, akkor egy menüből választhatjuk ki, milyen szerkesztési műveletet szeretnénk végezni. Ezek között találjuk az átméretezést, a képkivágást, a képjavítást, a világosság és kontraszt állítását, élesítést és simítást, hagyományos és speciális hatások, valamint szöveg hozzáadását. Minden műveletcsoportban további lehetőségeket találunk. Az egyes lépéseknek azonnal látjuk az eredményét is, és ha ez nem felel meg az elképzeléseinknek, akkor visszafordíthatjuk a műveletet. Arra is van mód, hogy több lépés után visszaállítsuk az eredeti képet.  Ha elkészültünk a szerkesztéssel, akkor közvetlenül a böngészőből kinyomtathatjuk a fotót, elmenthetjük a számítógépünkre vagy Facebook-oldalunkra.

Free online photo editor

Weboldalba, blogba ágyazhatjuk a kész képet

 

Ezen kívül megkaphatjuk azokat a HTML-kódrészeket is, amelyekkel a weboldalunkba vagy a blogunkba ágyazhatjuk a megszerkesztet fotót.<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Mindentudó ingyenes online képszerkesztő

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: