Számítógépek - Laptop és PC

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Toshiba Qosmio F750 3D az első olyan kereskedelmi forgalomban kapható, szemüveg nélkül használható 3D laptop, amely egyszerre képes megjeleníteni a kijelzőn a 2D-s és 3D-s tartalmakat.

A teljesen új 3D élménynek köszönhetően, a felhasználó úgy nézhet 3D filmet az egyik ablakban, hogy közben egy másikban – akár a filmhez kapcsolódó – információk után böngész az interneten.

Arckövetéssel, vakfoltok nélkül 3D módban
A Toshiba egy különleges aktív lencsével különíti el a két parallaxis képet, és továbbítja azokat a jobb, illetve bal szembe. Ahhoz, hogy a felhasználó szabadon mozoghasson a notebook kijelzője előtt, a Qosmio F750 3D egy arckövetési technológiával rendelkező HD webkamerával folyamatosan érzékeli a néző arcának helyét. Ez nagy, vakfoltok nélküli 3D betekintési zónát biztosít. A Qosmio F750 egy HDMI-kábellel egyszerűen csatlakoztatható bármilyen 3D TV-hez, így a kiváló 3D minőségnek egyszerre többen is részesei lehetnek.

Qosmio F750 3D
 
 

3D technológia a filmeken és a játékokon túl
A beépített harman kardon sztereó hangszórókkal és a Dolby Advanced Audio technológiával a felhasználóknak valódi moziélményben lehet részük, mind 2D, mind 3D módban. A laptopon elérhető, szemüveg nélkül használható 3D azonban a filmeken és a játékokon túl is izgalmas lehetőségeket tartogat. Képzeljük csak el, ahogy például az idegenforgalomban olyan innovatív online szolgáltatások jelennek meg, amelyek élethűen, 3D-ben jelenítik meg a szállodaszobákat, a múzeumokat vagy a városok látképét. 

Persze a 3D technológia más szakemberek mindennapi munkáját is segítheti. Az építészek, lakberendezők és terméktervezők valóban életre kelthetik ötleteiket, a tudományos kutatásokban pedig a 3D modellezésre használhatják ezt a technológiát. A kifinomult 2D-3D konverziónak köszönhetően – amely valós időben adja hozzá a harmadik dimenziót a 2D képanyagokhoz – a sebészek is kihasználhatják a technológiában rejlő lehetőségeket a hatékonyabb vizsgálatok és a komolyabb sebészeti beavatkozások negatív hatásainak csökkentése érdekében.

Mind a Qosmio F750 3D, mind pedig a 3D technológia nélküli verzió, a Qosmio F750 2011 harmadik negyedévétől, piros színben vásárolható meg Magyarországon.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - A világ első szemüveg nélkül használható 3D notebookja

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: